Materiaalkennis, ervaring en creativiteit

29-11-2017

Hij kwam van school naar AVEK en werd in zijn proeftijd ontslagen, het klikte totaal niet tussen Peter en zijn chef. Toen die chef plotseling overleed heeft zijn collega Hennie een goed woordje voor Peter gedaan en mocht hij blijven. Inmiddels werkt hij 32 jaar bij AVEK. Onderweg heeft hij wel zijn groot rijbewijs en een chauffeursdiploma gehaald, voor als het bij AVEK mis mocht gaan.

Lees verder

Noem het maar administratief

27-11-2017

Melanie werkt 23 jaar bij AVEK. Ze kent alle klanten en alle klanten kennen haar. Haar functie? “Noem het maar administratief.” In de praktijk doet ze veel. De telefoon, receptioniste, inkomende facturen, enz. Vroeger zat ze beneden, direct naast de fabriek. Een jaar geleden is ze met de andere mensen van kantoor verhuisd naar boven, met uitzicht op de Hofmanweg.

Lees verder

Als ik iets doe, dan doe ik 't goed

24-11-2017

Ze speelde handbal bij De Blinkert, Dennis ook. In 2004 hebben ze elkaar 'gevonden' en in 2008 zijn ze getrouwd. Linda werkte in de toerisme, bij een reisbureau. Dat werk werd steeds minder leuk. Ze gaf iedereen dezelfde aandacht, ongeacht het te besteden reisbudget. 500 of 5.000 Euro, ze maakte geen verschil. Haar werkgever dacht daar anders over. De vraag van Dennis of ze bij AVEK wilde werken kwam begin 2012 dus op het juiste moment.

Lees verder

Deze kanjer is op zoek

23-11-2017

Ze Werkte in totaal bijna 20 jaar bij De Koninklijke Nederlandse Munt. Eerst als zilversmid en daarna via verkoop naar de afdeling inkoop. Door een reorganisatie kwam haar functie te vervallen, toen heeft Chantal haar profiel op Linkedin aangepast naar “deze kanjer is op zoek naar een nieuwe uitdaging.” Dat zag Inez, de zus van Dennis Abels en nu werkt ze sinds een paar maanden als planner bij AVEK.

Lees verder

Bij EDO, als laatste man

22-11-2017

Robin Holwerda is kwaliteitscontroleur en sinds de jaren '70 fan van PSV. Hij volgt zijn cluppie op afstand. Alleen belangrijke wedstrijden, daar gaat hij met familie en vrienden naar toe. Robin heeft zelf ook gevoetbald. Bij EDO, als laatste man. Daar is hij mee gestopt. Nu staat hij z'n mannetje als vrijwilliger. “Iemand moet het toch doen en ach, het is best leuk.” Zo blijft hij betrokken bij zijn club.

Lees verder

Kijk, kijk, kijk, kijk!

21-11-2017

“Kan het straks Jan, over een uurtje? Dan maak ik eerst de mail voor Bulgarije even klaar.” Evert is van de inkoop, bij AVEK een nogal ruim begrip. Zonder kennis van metaal en veren is hij zes jaar geleden bij AVEK naar binnen gestapt. In die tijd is er veel veranderd. Eerst stuurde hij de thuiswerkers aan, mensen in Haarlem en omgeving. Dat werk gaat nu naar Bulgarije, daar heeft AVEK een fabriek.

Lees verder

Jopenbier, barbecue en Arie Koomen

18-11-2017

“Een ChineesDuitse krant? De MaoZeitung!” Met deze woordgrap kreeg stand up Comedian Arie Koomen de eerste lachers op z'n hand. Daarna pakte hij vrolijk door, over zijn familie in IJmuiden, met één zus en zeven broers, enz. De lachers waren mijn collega's bij AVEK en ik, de locatie was het proeflokaal van Jopenbier in de Haarlemse Waarderpolder. Aan de Emrikweg, schuin tegenover technische verenfabriek AVEK.

Lees verder

Nee man, ik ben gelukkig!

17-11-2017

Zijn ouders hebben hem vernoemd naar een Braziliaanse voetballer, Renato Portaluppi om precies te zijn. Gordon is zijn tweede naam. “Maar niet naar de Amsterdamse zanger!” zegt hij met een lach. We komen deze ochtend gelijk aan. Ik met de auto hij met de fiets, uit Amsterdam. Het regent en hij heeft een lekke band. “In Haarlem gekregen, dus dat valt wel mee.” 

Lees verder
Oudere berichten  Nieuwere berichten