Bihlers en Butlers

31-10-2017

Hij zegt niets en houdt z'n gehoorbescherming in. Samen kijken we naar een machine die klemmetjes produceert. Het stampende ritme heeft een hypnotiserend effect. Waar zijn ze voor? vraag ik boven het kloppende geluid van de machine uit. “Kijk daar maar op die tweede werkbank.” En verder gaat hij weer.

Rennen en vliegen

02-10-2017

Werken op het strand, het stond met stip op mijn lijstje. En ja, het heeft absoluut aan de verwachtingen voldaan. Het weer deed z'n uiterste best om spelbreker te zijn, maar dat is niet gelukt. Sterker nog, het snelle schakelen tussen zon, regen en wind gaven een extra dimensie aan mijn maand bij Strandpaviljoen San Blas.

Het verhaal achter San Blas

01-10-2017

“Hij heeft het allemaal gebouwd en bedacht” zegt Hjalmar, wijzend naar Frank. Hjalmar Fredriksson, het klinkt als de hoofdpersoon uit een verhaal van Hans Christiaan Andersen. Maar nee, hij is de architect achter strandpaviljoen San Blas. De golvende vorm was de basis, ook die heeft eigenaar Frank ingebracht. Na 14 zomerseizoenen Lido vond hij het tijd voor een nieuw avontuur. Een strandpaviljoen op dezelfde plek, maar nu het hele jaar vast.

Soul, Funk, Reggae en Jazz

01-10-2017

“Pap, je telefoon!” Op mijn scherm staat DJ Guzz. Hem moet je ook spreken zei Martine. DJ Guzz, artiestennaam van Guustaaf Kaart, draait minimaal één zondag per maand bij San Blas. Die zondag heb ik helaas gemist, dus we spreken af op een druilerige maandag. We kiezen een tafeltje bij het raam en drinken, ik een dubbele espresso en DJ Guzz een warme chocomel.

De slager van San Blas

29-09-2017

De slager van San Blas. Het klinkt als de titel van een spannend boek, maar in werkelijkheid is Erdem een altijd vriendelijke man van Turkse komaf. Hij is zijn slagersloopbaan lang geleden begonnen bij de Deka. Niets voor hem dacht hij, veel te koud. Toch is hij vier jaar gebleven en heeft zo het slagersvak geleerd. Nu heeft Erdem een eigen zaak én is hij al zo'n 9 jaar de vaste vleesleverancier van strandpaviljoen San Blas.

Susanne, zeg maar Suus

26-09-2017

Op m'n tweede werkdag bij Strandpaviljoen San Blas ontving ze me met een zoen op m'n wang en "gezellig Jan!" Zelf heeft Susanne, "zeg maar Suus" op veel plaatsen gewoond en gewerkt. Argentinië, Miami, Frankfurt, Curacao en nu alweer 4 jaar in Bloemendaal aan Zee, bij San Blas.

Kijk, daar komt een stranddude

25-09-2017

De dag begint met mist, maar rond elf uur breekt het open en schijnt de zon in Bloemendaal aan Zee. Het wordt een drukke dag bij San Blas. Ik begin als runner, maar na een paar uur zoek ik een plekje als vlieg aan de muur. Vanuit mijn nieuwe positie kan ik alles volgen. Kijk, daar komt een stranddude. Blote voeten, stoere baard en knielange short. Er zit iets in zijn flesje bier...

Via het strand naar strandpaviljoen San Blas

21-09-2017

Zo, nu is San Blas van hun! Het is rond middernacht. Merel, Roos, Pascal, Erin en Jasper zitten aan tafel met een glas wijn of een flesje bier en praten over van alles. Over school, studie, stage en elkaar. “Is dat een nieuwe trend of zo, paars met een buidel?” grapt Roos, doelend op de jassen van Pascal en Erin. Vanavond hebben ze een feest met bijna driehonderd gasten gedraaid, gemeentesecretarissen om precies te zijn.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.