Op haar praatstoel, benen om elkaar heen gestrengeld

29-10-2015

"Deze week vond ik een bonnetje uit 1970 van ons vaste hotelletje in Kootwijk, daar gingen we vaak heen..." Even daarvoor was de vrouw bij ons aan tafel komen zitten, nu vertelde ze ons over haar leven. Het verhaal miste structuur maar was mooi, over de 44 jaar met haar in augustus overleden man en dat het nu zo leeg voelt...

Als ik er echt niet uitkom bel ik Mia

27-10-2015

Via haar buurvrouw is ze bij Yarden terechtgekomen, toen nog Associatie Kennemerland. Een hele omschakeling, van kinderopvang naar uitvaartzorg. Met 14 dienstjaren hoort Joke nu bij de oude garde. "Mooi werk, ik zou echt niet anders willen."

Ruimte en vertrouwen, een veilig gevoel

26-10-2015

Amber, Nina en Demi: ze volgen de opleiding directiesecretaresse bij het NOVA-college en tot januari lopen ze stage bij Yarden cluster west. Al jarenlang een waardevol stageadres. Waarom? Volgens stagebegeleidster Gaby Jansen komt dat vooral door het vertrouwen en de ruimte die de stagiaires bij Yarden krijgen.

Het “zorgen voor” bevalt me prima

26-10-2015

Ze heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd, in Maastricht. Daarna heeft ze van alles gedaan. Sinds 2,5 jaar werkt Marieke bij Yarden als uitvaartverzorgster en nu loopt ze mee in een management & development traject. Dat geeft haar de kans om alle kanten van Yarden te leren kennen.

Een uitvaart op vijandelijk terrein

22-10-2015

Yarden heeft uitvaartcentra en crematoria door heel Nederland, toch gebeurt het regelmatig dat Yarden een uitvaart verzorgt bij een concurrent. De overledene heeft zich in dit geval bij Yarden verzekerd maar geeft de voorkeur aan een niet-Yarden locatie. Geen probleem, de klant is koning. In negen van de tien gevallen gaat dat prima, concurrerende uitvaartverzorgers maken om dezelfde reden regelmatig gebruik van Yarden locaties.

Weest bevlogen

22-10-2015

Wil je ook koffie Wilna? "Rode Spa, met een rietje!" Tijdens het weglopen benadrukt ze het nog een keer. "Rode!" Ze was me tijdens het werkoverleg al opgevallen. Wilna Bolmer, die wilde ik graag een keer spreken. Maandag was het zover. Voor, tijdens en na een door haar verzorgde uitvaart.

Ze hebben zelfs een buitenaula!

19-10-2015

Het miezert de hele weg, van Haarlem naar Schagen. Bij de afslag naar Crematorium Schagerkogge staan een paar wegwerkers met regenkleding en kaplaarzen tot hun knieën in de modder. De stemming zit er goed in, ook bij mij. Wat een dag om naar een crematorium te gaan...

Ik huil al van een Libelle-verhaaltje

16-10-2015

Na 20 jaar in het kappersvak was ze een beetje uitgeknipt. "De uitvaartbranche, dat is echt iets voor jou!' was het advies van een klant. "De uitvaart, ik huil al van een Libelle-verhaaltje" was haar eerste reactie. Toch werkt Jolanda de Boer nu al meer dan 5 jaar als uitvaartverzorgster bij Yarden cluster west.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.