Als er geen liefde meer is...

14-12-2016

Dinsdag uitdeeldag. Nico is op vakantie, dus ik mag met Bert mee. Eerst het uitdeelpunt in Heemstede bevoorraden, dan terug naar de Oostvest. Een nieuwe voorraad inladen en naar de Zomerkade. Daar, bij de kerk, staat Henk al op ons te wachten. Hij heeft 12 jaar op de Canarische Eilanden gewoond en gewerkt. Toen ging het mis, gescheiden en alles achtergelaten. "Want ja, als er geen liefde meer is..."

Even doorbijten Jan :-)

10-12-2016

Ja, daar staan ze. Op een strategisch gekozen locatie in Winkelcentrum Schalkwijk. Pal voor de ingang van zowel de Dekamarkt als Albert Heijn. De ideale plek voor een inzamelingsactie en ik mag helpen. Eerst even melden bij Coby, de coördinator van Voedselbank Haarlem. Van haar krijg ik een gifgroen t-shirt met in zwarte grote letters de tekst "Voedselbank Haarlem."

Eerst klant, nu vrijwilliger

10-12-2016

Nanda van Marsbergen is eerst klant geweest van de Voedselbank, nu is ze vrijwilliger. Ze verdiende goed, als interim hr-adviseur. Toen ze er fulltime voor haar puberdochter moest zijn heeft ze alles stopgezet. Een bewuste keuze. Geen inkomsten, maar de kosten gingen gewoon door. Het beetje spaargeld dat ze had was snel verdwenen.

Aardappelen? “Ja, graag!”

06-12-2016

Dinsdag is uitdeeldag bij Voedselbank Haarlem. We beginnen met het klaarzetten van de levensmiddelen. Dat past in één regel tekst, maar zo eenvoudig is het niet. Vanuit de hoofdvestiging aan de Oostvest bevoorraadt de Voedselbank nog eens elf uitdeelpunten in de regio, ook daar wordt in de loop van dinsdag uitgedeeld. Dat vraagt om vrijwilligers, vervoer, een strakke planning en heel veel kratten en koelboxen.

Neem jij de kar mee Jan?

05-12-2016

Een mooi stel. Iedere maandag rijden ze samen voor Voedselbank Haarlem, al jaren. Erik heeft bij de overheid gewerkt en kon op 55-jarige leeftijd gebruikmaken van een afvloeiingsregeling. Prettig, maar te jong om niets te doen. Naast werken voor de Voedselbank denkt hij mee in De Voorkamer van Pré Wonen. "Dat houdt me scherp."

Hé, daar staan Halloweenpompoenen

01-12-2016

Vanochtend stond ik om 07.45 uur voor de deur bij mijn nieuwe werkgever. Alles was nog donker maar even later kwam Fulbert aangefietst, de bedrijfsleider van Voedselbank Haarlem. "Trek je bergschoenen maar aan, het zal wel koud zijn" was het goedbedoelde advies van mijn vrouw. Niet dus, binnen is het behaaglijk warm.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.