Ik ben voetballer

18-09-2017

“En wat heb je hiervoor gedaan?” Op die vraag krijg ik bij San Blas bijna altijd een verrassend antwoord. Zo ook vanochtend. Ik kwam rond 9.00 uur binnen en zag een voor mij nieuw gezicht. Steve Olfers, hij keek me nieuwsgierig aan. Steve is de zwager van chef-kok Peter en werkt sinds een jaar in de keuken van strandpaviljoen San Blas.

En daarna koffie, bij San Blas

13-09-2017

Code Oranje, de storm slaat tegen San Blas. Buiten word ik gezandstraald en bijna weggeblazen. Eenmaal binnen is van de storm niets te merken. “Kijk Jan, dit zijn vaste gasten” ontvangt Brenda me met een vrolijke lach. Het zijn Karin en Jelle, vaste bezoekers van het strand en van San Blas.

Help! Kees is weg, al zes hele dagen

12-09-2017

Dinsdagochtend, het is rustig. Op het strand en bij San Blas. Arjen en Steve werken in de keuken, Martine is met Koos aan de wandel en Brenda bedient een paar uitgewaaide gasten. Daarnaast doodt ze de tijd met het poetsen van tafels en stoelen. Een terugkerend klusje, Kees en zijn collega's poepen alles onder.

Hoe zou het bij de buren zijn...

11-09-2017

“Die namen van orkanen, wie zou die bedenken. Dat is toch een topbaan! Irma is misschien wel z'n grote liefde en José de tuinman...” Flarden uit een gesprek met Vanja, in de keuken van San Blas. Het is zondagmiddag. In het restaurant draait dj Meneer Heerens Lazy Jazz.

Cocktails en een midnight snack

09-09-2017

Telefoon, het bruidspaar staat boven. Of iemand de slagboom open kan komen doen... Boven is bij de politiepost, aan de kop van de Zeeweg bij Bloemendaal aan Zee. Bij mooi weer is die wandeling een cadeautje, maar nu slaat de regen tegen het raam. Brenda en Roos schieten weg, op zoek naar een excuus...

Op hun tropische gemak

07-09-2017

Op de fiets naar Bloemendaal aan Zee heb ik de wind vol tegen en bij strandpaviljoen San Blas waaien de zeilen van kitesurfers aan de horizon voorbij. Op het terras een verdwaalde gast, maar binnen is het gezellig druk. Voor het raam lopen twee mannen jeu-de-boulend voorbij. Even later zitten ze binnen. Regen, dat verandert de zaak. Voor de mannen en voor San Blas.

Papegaai Kees en een ijskoud biertje

05-09-2017

“Frank, zet jij Kees even ergens anders en Jan, wat ga jij doen vandaag?” Frank is de trotse eigenaar van strandpaviljoen San Blas, Kees is de huispapegaai en de vragen werden gesteld door Susanne Snick-Verdult, door collega's afgekort tot Suus. Ze werkt al zeven jaar bij strandpaviljoen San Blas en kent het klappen van de zweep. Mijn "zeg jij 't maar" deed haar ogen glimmen.

Snijd jij de Burrata maar even door

03-09-2017

“Hou je van Pearl Jam? Dat heb ik de hele dag opstaan.” Geen probleem Arjen, hun album Ten staat ook op mijn afspeellijst. Arjen is sous-chef bij San Blas. Aan zijn voeten zwarte legerkisten en op zijn kuit staat een schedel met koksmuts en daaronder twee gekruiste messen getatoeëerd. Zijn versie van een piratenvlag.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.