Hé, waar is Iris?

07-04-2015

Afgelopen vrijdag mocht ik een dagje met Iris op pad. De dag begon om 07.30 uur op het Stationsplein. Even uitleggen: Iris heeft een aantal vaste adressen waar zij eén of meerdere keren per week schoonmaakwerkzaamheden verricht. Stofzuigen, prullenbakken legen, toiletten schoonmaken, vloeren dweilen, enz. De kennismaking was een beetje onwennig. Ik zag Iris voorzichtig denken "wat moet ik met die gast?"

Fijn dat er rubber handschoenen zijn!

02-04-2015
Ella stond me gistermiddag met een big smile op te wachten, "hoe is 't Jan?" Ik hoefde geen antwoord te geven, het was blijkbaar van m'n gezicht te lezen. M'n eerste dag professioneel schoonmaken begon met het vervangen van zo'n 30 prullenbakzakjes. "Goed te doen" dacht ik nog, ook al is 't zes uur in de ochtend. Daarna door naar de tweede locatie. Twee trappenhuizen en 200 meter gang stofzuigen. En door...

Glas werkt, als schoonmaker

25-03-2015

Goed nieuws! De hele maand april 2015 werk ik voor Schoonmaakbedrijf Ruud Zander, als schoonmaker. Tijdens dat korte dienstverband van een maand vertel ik - hier op mijn weblog en via social media - over mijn werkzaamheden en de mensen die ik ontmoet.

Ella Zander. Getipt door Bruno Giebels

03-02-2015

We komen elkaar al jaren op iedere netwerkbijeenkomst tegen maar tot een echt gesprek is het nooit gekomen. Tot vorige week. Getipt door Bruno Giebels heb ik haar gebeld en een afspraak gemaakt. In de Waarderpolder bij Ella op kantoor, op de bovenste verdieping van Izaäk Enschedéweg 30 in Haarlem. Haar bedrijf? Ruud Zander Schoonmaakbedrijf. Opgericht in 1972 door haar vader Ruud en inmiddels uitgegroeid tot een gecertificeerd schoonmaakbedrijf met zo'n 200 mensen in vaste dienst.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.