Trotse ouders en vriendinnen

18-02-2017

De Witte Leeuwinnen tegen de dames van FC Twente, op de ranglijst na gisteravond een verschil van 21 punten. En eerlijk is eerlijk, dat verschil was op het veld terug te zien. Toch stond het bij de rust 2-3. De dames van Telstar kwamen, dankzij twee goals van Linda Bakker, ijzersterk terug na een 0-3 achterstand.

Van Telstar naar werk

17-02-2017

“Ik heb 't aan Pieter doorgegeven, als je hier over twee uur nog staat dan is ie 't vergeten.” Met die woorden liep Bart ten Napel de trap op tijdens mijn eerste bezoek aan het Telstarstadion. Mij achterlatend met een verbaasde blik. Even later kwam Pieter me halen en ik dacht “die gast op de trap heeft een verhaal, die wil ik spreken.” Vandaag was het zover.

Het hadden er negen moeten zijn!

16-02-2017

Op tafel, naast de koffer met gps trackers voor de spelers, ligt het half uitgelezen boek “De grit factor” over de kracht van passie en doorzettingsvermogen. Tegenover me zit Michel Vonk, sinds zomer 2014 hoofdtrainer van SC Telstar. Een nuchtere gast in trainingspak, ook langs de lijn. Ons gesprek begint aarzelend, “ik krijg het toch wel eerst te lezen Jan, ik ben niet zo van het pochen.”

Gordon Ramsay, eat your heart out

15-02-2017

Een drukke dag voor de horeca. De spelerslunch verzorgen en boven een high tea Valentijns brunch voor 30 personen. Voor de keuken is de spelerslunch business as usual, maar de high tea zorgt voor een leuke druk op de ketel. Mary Anne is in haar element.

Nu even normaal doen Jan!

15-02-2017

Hé, krijg nou wat, Edgar Davids! Ik had 'm in het voorbijlopen al een paar keer zien zitten, maar niet herkend. Nu, omdat ik Michel Vonk wilde spreken, ben ik naar binnen gelopen. In dezelfde ruimte zitten prestatiemanager Menno Klaver, keeperstrainer Jan Nederburgh en ja, hij is 't echt! Edgar Davids! “Nu even normaal doen Jan!”

Die plaatjes wil ik natuurlijk wel hebben!

14-02-2017

Hij had eigenlijk niet zoveel met voetbal. Nu wel. Sterker nog, Pieter Hoogeveen ziet iedere wedstrijd van Telstar - uit én thuis - door de lens van zijn fototoestel. Samen met vrouw zoon en de goede vriend die hem ooit uitnodigde voor een avondje Telstar, reist hij het hele land door. “Ik heb in tien jaar misschien tien wedstrijden gemist.”

Op zoek naar Jomanda

13-02-2017

Telstar - Achilles' 29. Schuin voor me zit iemand de kloppende aders op z'n paars aanlopende schedel te schreeuwen. Trainer Michel Vonk en de scheidrechter zijn om beurten doelwit van zijn scheldkanonnade. De oorzaak? Het staat geheel tegen de verhouding 0-1 voor Achilles' 29. En de avond begon zo leuk.

Kijk Jan, dit is de warming-up

10-02-2017

GPS-trackers, een zwarte koffer vol met witte schijfjes. Voor iedere speler een exemplaar. Op dit moment verbonden met de MacBook van trainer Michel Vonk. “Wil je het zien Jan?” vraagt hij. Op het scherm toont Michel de resultaten. Afstand, snelheid en waar op het veld. Per speler apart en in vergelijking tot elkaar.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.