Drie bakken rookw...

01-03-2022

“Jan, weet jij hoe de fiets werkt?” De stem komt van schuin achter me en onderbreekt waar ik op dat moment mee bezig ben. Even maar. Huh? Nee. Ik heb de fiets wel zien staan, maar geen idee hoe dat ding werkt én iets anders vraagt mijn volledige aandacht. De hoog opgestapelde kar met levensmiddelen is een kwartier eerder bezorgd. Nu is het aan mij - als medewerker wonen & welzijn tijdens mijn tweede dienst alleen - de lading te controleren en over het magazijn te verspreiden...

Lees verder

Zeven paar sokken

17-02-2022

“Ik heb altijd gezegd, zo wil ik niet oud worden. Nu hoop ik er toch nog een paar jaartjes aan vast te knopen. Beter wordt het niet, maar ik geniet van de mensen om mij heen. Euthanasie kan altijd nog. Later, als mijn kwaliteit van leven nog minder wordt.” Ik knik begrijpend en breng even later een glas appelsap naar mijnheer. Ook ouderen hebben levenslust. Minder uitbundig, maar toch. Zoals de creatieve mevrouw die medebewoners, collega's en bezoekers schetst.

Lees verder

Oh, mag ik er weer uit?

13-02-2022

Afgelopen week werden de bewoners van de afdeling revalidatie geplaagd door waarschijnlijk het norovirus. De klachten: braken en diarree. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen moesten bewoners met klachten op hun kamer blijven en de andere bewoners op de afdeling. Tot donderdagmiddag. Alle bewoners waren klachtenvrij en het sein ging op groen. Vrijheid!

Lees verder

Heb je zijn sukadelapje gepureerd?

04-02-2022

“En hier liggen de koekjes.” Afgelopen woensdag 1 februari ben ik gestart als medewerker wonen & welzijn op de afdeling revalidatie van verpleeghuis Bornholm. Revalidatie, dat trok mijn aandacht. Anders dan bij Libertas Leiden, waar ik als Helpende Plus met thuiszorg, somatiek en pg heb kennisgemaakt. Maar een medewerker wonen & welzijn, wat doet die precies... Dat heeft collega Roy mij de afgelopen twee diensten haarfijn uitgelegd.

Lees verder
 Nieuwere berichten