Jopenbier, barbecue en Arie Koomen

18-11-2017

“Een ChineesDuitse krant? De MaoZeitung!” Met deze woordgrap kreeg stand up Comedian Arie Koomen de eerste lachers op z'n hand. Daarna pakte hij vrolijk door, over zijn familie in IJmuiden, met één zus en zeven broers, enz. De lachers waren mijn collega's bij AVEK en ik, de locatie was het proeflokaal van Jopenbier in de Haarlemse Waarderpolder. Aan de Emrikweg, schuin tegenover technische verenfabriek AVEK.

Nee man, ik ben gelukkig!

17-11-2017

Zijn ouders hebben hem vernoemd naar een Braziliaanse voetballer, Renato Portaluppi om precies te zijn. Gordon is zijn tweede naam. “Maar niet naar de Amsterdamse zanger!” zegt hij met een lach. We komen deze ochtend gelijk aan. Ik met de auto hij met de fiets, uit Amsterdam. Het regent en hij heeft een lekke band. “In Haarlem gekregen, dus dat valt wel mee.” 

Is dit wat ik wil...

15-11-2017

Een verse kracht. Ed moet z'n draai nog een beetje vinden maar heeft het bij AVEK achter de machine prima naar z'n zin. Hij werkte bij Mammoet, hoofdzakelijk voor Tata Steel. Dienstverlenend, dus nooit klaar. Dat zorgde voor onregelmatige werktijden. Dat begon hem dwars te zitten. Toen zijn vriend Mark hem vroeg of hij interesse had in een baan bij AVEK moest hij even denken. “Is dat wat ik wil...”

Tsjeesus, dat wordt tellen!

13-11-2017

“Jan, in het magazijn kunnen ze wel een handje gebruiken.” Daar word ik door Piet en Erwin met open armen ontvangen, alles staat voor me klaar. “Kijk Jan, deze veertjes moeten per 1.000 in een doos” wijst Erwin naar een pallet van ruim een meter hoog.

Kijk als je hier kijkt, dan zie je dat...

11-11-2017

Hans is manager en verantwoordelijk voor de kwaliteit. Hij werkt inmiddels 39 jaar “en een maand” bij AVEK, heeft een uitgesproken mening én denkt graag over alles mee. Bij AVEK over arbo, milieu, opleiding, de productie en alles wat zijn ogen verder zien. In een breder perspectief over de wereld om ons heen. Niets ontsnapt aan zijn aandacht en wordt door Hans beoordeeld, soms ook ongevraagd.

Kunnen we dat niet door een robot laten doen?

10-11-2017

De vraag naar technische veren is groot. De machines bij AVEK kunnen het aan, die draaien probleemloos dag en nacht door, maar het verpakken en controleren is grotendeels mensenwerk. “Kunnen we dat niet door een robot laten doen?” Makkelijker gezegd dan gedaan, dat is inmiddels wel gebleken. De vraag werd anderhalf jaar geleden gesteld en de robot wordt nu geïnstalleerd.

Met slippende pootjes

08-11-2017

Hij is weggeweest en 12 jaar geleden door vader Abels teruggehaald. Jeroen Lammers van R&D, hij oogt en klinkt een beetje flegmatiek. Maar vergis je niet, hij weet alles van technische veren, heeft zijn zaakjes goed op orde én is flexibel ingesteld. Kwaliteiten die ze bij AVEK zeer waarderen.

Oehhh, dat zou ik niet doen

02-11-2017

Half tien, pauze. Met mijn bekertje water kies ik in de kantine een vrije stoel. Tonnie, aan dezelfde tafel gezeten, kijkt op uit zijn Volkskrant en fluistert “oehhh, dat zou ik niet doen...” Ik weet genoeg, ik zit op iemands plek. Geen probleem, in overleg met mijn tafelgenoten schuif ik een paar stoelen door. En ja, tijdens de lunchpauze zitten mijn collega's op exact dezelfde plek.

Werkgevers


E-mailnieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de e-mailnieuwsbrief zo'n 4x per jaar in uw mailbox.