Wat heb jij nou op je voorhoofd?

26-11-2015

Door modder en stromende regen bereik ik de toegangsdeur van een Hindoestaanse tempel. In een schuur achter op het erf van een oer-Hollandse boerderij, ingeklemd tussen golfcourts en snelweg A2. Binnen brandt de houtkachel en is het heerlijk warm. "Koffie Jan? Je schoenen kan je daar neerzetten." Zo wordt ik ontvangen door Majid van Yarden.

Lees verder

Eerlijk? Ook ik had mijn bedenkingen

20-11-2015

Daar stond ze, op haar dooie gemak. Met puntige cowboylaarzen en een knalrode bril boven op haar hoofd. Improviserend haar woorden kiezend, maar elke letter raak. Wat een mens! Ingetogen staat niet in haar woordenboek, dat zie je terug in de tv-commercial van Yarden en ook gisteren was Adelheid Roosen uitgesproken aanwezig tijdens het Yarden Symposium in Bunnik.

Lees verder

Een prachtig cluppie!

11-11-2015

Gistermiddag 15.30 uur, een e-mail van Anita: "Dag Jan, Ik ben meer dan nieuwsgierig naar ons magazine. Ik beloof het al aan de hele wereld, geloof me. Jan Glas Werkt en dat zul je weten ook… En by the way hoe is het met je rug? Hoe voel je je? Gaat het goed? Volgende week symposium, wordt erg leuk hoor…"

Lees verder

Elegante dameslaarzen

06-11-2015

"Wat vind je, kan het zo?" De vraag betrof de elegante dameslaarzen onder haar Yardenrok. Gesteld aan een vrouwelijke collega en door mij opgevangen tijdens mijn eerste dagen bij Yarden. Daarna was ik getuige van een door haar gevoerd telefoongesprek met een nabestaande en vandaag heb ik Mirjam Moorman uitgebreid gesproken, langer dan met wie dan ook bij Yarden. Anita uitgezonderd natuurlijk :-)

Lees verder

Zo tante Ineke, wat cool!

05-11-2015

Zo'n vijf jaar geleden is ze gestart met de opleiding Uitvaartverzorger bij Docendo. Als oudste van haar groep en de eerste met een stageplaats. "Zo tante Ineke, wat cool!" was de reactie van haar nichtje. Ze vertelt het glunderend en dat blijft ze doen, het hele gesprek. Inmiddels werkt ze voor Yarden cluster west en twee franchisenemers. Ze bepaalt haar eigen tempo, heeft haar draai in de uitvaartbranche helemaal gevonden.

Lees verder

Focus Jan, focus!

04-11-2015

Eindelijk boven! Lopend naar de Zijlweg is het in m'n rug geschoten. Op de tweede verdieping zitten Bianca en Ellen al op me te wachten. Ik kruip kromgebogen op een stoel en we raken in gesprek. Over de financiële administratie van Yarden cluster west. Een complexe materie voor iemand die weinig met cijfertjes heeft.

Lees verder

Wil je misschien zelf de kisten laten zakken?

04-11-2015

Kort en intens, dat is doorgaans de relatie tussen uitvaartverzorger en nabestaanden. Binnen een week is de uitvaart achter de rug en scheiden de wegen. Maar soms loopt het anders... Dat overkwam Peter Adriaanse. Juli 2014 werd hij gevraagd door de nabestaande van drie MH17 slachtoffers en onlangs hebben zij het samen afgerond.

Lees verder

Want ja, dat doen konijnen :-)

03-11-2015

"Nee hoor, sla mij maar over." Na enig aandringen en de belofte dat ze dit bericht eerst mag lezen steekt ze toch van wal. Elles werkt sinds een paar jaar bij Yarden, in Alkmaar. Eerst in de verzorging maar inmiddels opgeklommen tot medewerker bedrijfsbureau. Een mooie titel, maar daarmee doe ik haar toch te kort.

Lees verder
Oudere berichten