Niet mijn feestje

26-12-2016

Kerstpakketten. Een extra uitdeeldag op 22 december voor Voedselbank Haarlem en tevens de laatste werkdag van 2016 voor de meeste vrijwilligers. Ook voor mij. Van 11.00 tot 13.00 uur is het eerste uitdeelmoment. Anders dan gebruikelijk komen alle klanten van Voedselbank Haarlem naar de Oostvest om hun kerstpakket op te halen. Ruim voor 11.00 uur stromen de eerste klanten binnen, "zit er ook een horloge in dat kerstpakket?" grapt Willem.

Lees verder

Gelukkig, er is niets stuk!

24-12-2016
Een 'rondje' langs vier scholen, de levensmiddelen ophalen die leerlingen hebben ingezameld voor Voedselbank Haarlem. Eerste halte is de Paulus Mavo. Klas voor klas komen de leerlingen met vrolijk beplakte verhuisdozen richting vrachtwagen, alles bij elkaar een hartelijke lading. Het Schoter is de volgende stop, ook daar hebben de leerlingen ingezameld.
Lees verder

Ik kan het nog steeds. Hoewel...

21-12-2016

"De volgende links. Ja daar, voorbij die bushalte." Ed en Gert-Jan geven me om beurten aanwijzingen bij het volgen van de juiste route. Het is dinsdag uitleverdag en we crossen met z'n drieën door Haarlem en Heemstede. Ik zit achter het stuur. Leuk hoor, vrachtwagen rijden! Bijna veertig jaar geleden geleerd in Militaire Dienst en ik kan het nog steeds. Hoewel...

Lees verder

Het liefst de trombone

19-12-2016

Tot afgelopen zomer was Anga de bedrijfsleider en drijvende kracht achter Voedselbank Haarlem. In negen jaar heeft zij "haar Voedselbank" tot zo'n succes gemaakt dat het voor het bestuur onmogelijk was om een onbetaalde vrijwilliger als haar opvolger te vinden. Nu is Fulbert de enige betaalde kracht, geen salaris maar een vergoeding. Samen met de door hem gegeven muzieklessen kan hij ervan leven. Hij speelt en geeft les op koperinstrumenten, het liefst de trombone.

Lees verder

Nu maakt ze een uitzondering

19-12-2016

Ze heeft in Londen gewerkt, in the City. Nu is ze financieel onafhankelijk en doet alleen nog vrijwilligerswerk. Bij Voedselbank Haarlem is ze o.a. verantwoordelijk voor de her-intake gesprekken, controleert ze om de ± drie maanden of klanten nog in aanmerking komen.

Lees verder

Er is er een jarig!

17-12-2016

Daar heb je 'm, met een big smile en een heerlijke appeltaart. Zelf gebakken. Er is er een jarig, dat kun je wel zien, dat is Gert-Jan. Zevenentwintig en assistent-bedrijfsleider bij Voedselbank Haarlem. Hij heeft een aantal studies gevolgd maar niet afgemaakt. Nu is hij met een Havo-opleiding op zoek naar een leuke baan. Tot die tijd werkt hij als vrijwilliger bij Voedselbank Haarlem.

Lees verder

Muziek aan, oortjes in. En rustig...

17-12-2016

"Ga je op vakantie?" De leerling van het Nova College - met beide handen diep in zijn broekzakken - kijkt Ed, de vraagsteller, verrast aan. "Omdat je je handen al hebt ingepakt" zegt Ed en gaat verder met zijn werk. Een flauwe grap, maar het zegt alles over de bedrijfscultuur bij Voedselbank Haarlem. De vrijwilligers zijn totaal verschillend qua achtergrond, maar één ding hebben ze gemeen. Als het nodig is, kunnen ze hard werken. Dat hebben ze hun hele leven al gedaan.

Lees verder

Stapelen maar!

16-12-2016

Mark werkt tijdelijk als assistent bedrijfsleider bij Voedselbank Haarlem. Een vrijwilligersfunctie. In zijn vrije tijd speelt hij hockey en, schrik niet, hij traint samen met vrienden voor de triatlon. Hun doel? De Iron Man 2017 in Barcelona. Het inladen van een flinke hoeveelheid pepernoten is dan een mooie training.

Lees verder
Oudere berichten