Uitgetimmerd

06-06-2016

Jammer, mijn maand werken bij Studio Hamerhaai zit erop. Sterker nog, ik ben alweer een paar dagen uitgetimmerd. Rijkswachters maken, het had iets therapeutisch. Eerst de benen, voeten, hoofden, rompen, armen. En dan alle lichaamsdelen samenvoegen tot Rijkswachters. Handwerk, maar wel volgens een strak gestroomlijnd productieproces. De enige manier om aan de grote vraag te voldoen.

Lees verder

Sorry Tim, deze keer komt ze voor mij

26-05-2016

Daar is ze, Tim ontvangt haar met een lach op zijn gezicht. Linette Martens, zijn stagebegeleider van de Kennemer Praktijkschool. Maar sorry Tim, deze keer komt ze voor mij. Aangestoken door de enthousiaste verhalen van Niki en Boudewijn wilde ik haar graag spreken. Een aantal jaar geleden is ze min of meer toevallig in het onderwijs gerold. Eerst als instructeur en nu als stagebegeleider.

Lees verder

Jammer van de worteltjes

25-05-2016

Ze kopen slim in bij Studio Hamerhaai. Zo worden de ogen van de Rijkswachter XL ingekocht bij de supermarkt om de hoek. Niet verder vertellen, het zijn met worteltjes gevulde conservenpotjes. De worteltjes worden weggegooid en de potjes krijgen een tweede leven, als ogen van de grootste Rijkswachter.

Lees verder

Elf uur is het showtime

24-05-2016

Vandaag is een speciale dag. Er komt een reporter van crowdyhouse.com, een website waar designliefhebbers rechtstreeks bij de makers kunnen kopen. Een belangrijk verkoopkanaal voor de Rijkswachters dus Boudewijn en Niki zijn "dressed for the occasion." Elf uur is het "showtime." Eerst een interview - in het Engels - en daarna fotograferen.

Lees verder

Zo, hatseflatsĀ mompelde ze

21-05-2016

De Rijkswachters verkopen goed, ook via de website. Zo goed dat het tijd werd voor een upgrade. Pakbonnen maken, facturen opstellen, pakketjes aanmelden én het overzicht bewaren: alles ging handmatig. Nu niet meer! Niki heeft me gisterochtend een online tour gegeven en ja, indrukwekkend. De rest van de dag heeft ze gebruikt om via het cms de laatste puntjes op de "i" te zetten.

Lees verder

Negenentachtig centimeter

18-05-2016

Meten is weten, dat moet Tim gedacht hebben toen hij tijdens de lunch zijn rolmaat pakte en de ruimte tussen muur en tafel controleerde. "Precies negenentachtig centimeter, op de millimeter nauwkeurig. Precies he!" Nutteloze informatie, daar waren we het unaniem over eens. Toch staat het in m'n geheugen gegrift. De afstand én de gebeurtenis.

Lees verder

Zou Boudewijn het gezien hebben...

12-05-2016

Wat ik gisteren geleerd heb? Dat trekontlasting geen nare ziekte is, maar wel een onmisbaar onderdeeltje van de Lichtkooi. Daarnaast heb ik als meewerkend toeschouwer gekeken naar de samenwerking tussen Boudewijn en zijn stagiaires. Studio Hamerhaai is een gewaardeerd leerbedrijf voor studenten van de Kennemer Praktijkschool in Heemskerk, het Horizoncollege in Heerhugowaard en het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam.

Lees verder

Kunnen jullie hier iets mee?

10-05-2016

18+18=.... Daar wacht hij even, geeft mij de kans om het antwoord te geven. Studio Hamerhaai heeft gemiddeld zo'n drie stagiaires in dienst en Boudewijn neemt zijn taak als stagebegeleider uiterst serieus. Dat geldt voor alles wat hij doet en al gedaan heeft. Bedrijfsleider van vijf horecazaken, freelance geluidstechnicus, daarna regisseur en sinds 10 jaar bedenker en maker. Creatief hergebruik van materialen staat daarbij centraal.

Lees verder
Oudere berichten