Want ja, dit smaakt naar meer!

01-05-2015

Zo, mijn maand schoonmaken bij Ruud Zander zit er op. Gisteren (m'n laatste dag) heb ik het magazine aan Ella overhandigd en mijn observaties en adviezen gedeeld. En goed nieuws, het magazine wordt in een oplage van 1.000 exemplaren gedrukt en verspreid. Nieuwsgierig naar het resultaat? Stuur een e-mail naar Ella met uw naam en adresgegevens en u krijgt een exemplaar.

Lees verder

Dus ja Jan, dat is het wel zo'n beetje

29-04-2015

"Ik maak geen begroting, dat is toch natte vingerwerk. Morgen kan er een bom ontploffen in de Amsterdamse metro. En dan... Ik weet wat we hebben en kunnen. Natuurlijk, er valt weleens een klant af, maar er komt er ook regelmatig een bij. Het is prima zo. Onze organisatie is ingericht op deze omvang en ik heb zelf ook niet de behoefte om mijn bedrijf keihard te laten groeien. Waarom zou ik?

Lees verder

Geen uren maar uurtjes

22-04-2015

Tweehonderd schoonmakers in vaste dienst die op hun beurt werken voor een nog groter aantal klanten. Daar wordt wekelijks of dagelijks schoongemaakt en vaak ook periodiek. En allemaal gebruiken ze schoonmaakartikelen die ingekocht en doorberekend moeten worden. Dat allemaal in goed banen leiden is een geweldige klus.

Lees verder

Kijk Jan, zo doe je dat

16-04-2015

Kordaat is het eerste woord dat in me op komt. Vandaag ben ik op pad geweest met Thea, kwaliteitscontroleur bij Schoonmaakbedrijf Ruud Zander. Om 06.45 uur pikte ze me op in de Waarderpolder en ruim zes uur later waren we weer terug. Dagelijks rijdt ze van schoonmaakproject naar schoonmaakproject, met name in de ochtenduren. Onderweg staat de telefoon niet stil. Problemen oplossen, bijsturen, ingrijpen, kansen signaleren. Met zo'n 200 schoonmakers aan 't werk is er genoeg te doen.

Lees verder

Daar zat ik met m'n eierkoek...

14-04-2015
Ze hebben het helemaal gevonden met elkaar. Monique en Dennis van Periodiek vormen een geolied team, zelfs wat eten betreft. Samen hebben ze hun eigen "winkeltje" binnen Schoonmaakbedrijf Ruud Zander en ze crossen de hele regio door. Allebei een tas vol smoothies en salades onder handbereik voor onderweg. "Schoonmaken is zwaar werk dus dan moet je wel goed voor jezelf zorgen." Daar zat ik met m'n eierkoek...
Lees verder

Geloof me, dat heeft indruk gemaakt

14-04-2015

Afgelopen vrijdag heb ik als schoonmaker gewerkt op een afdeling voor bewoners met een vorm van dementie, onderdeel van een locatie voor ouderenzorg. Geen gedetailleerd verslag deze keer, maar wel een compliment voor Gyöngyi en de andere schoonmakers van Ruud Zander. Ze werken al jaren op deze locatie en voelen zich echt verantwoordelijk voor het welzijn van de bewoners. Mooi om te zien hoe ze respectvol omgaan met de kwetsbaarheid van de bewoners. Geloof me, dat heeft indruk gemaakt.

Lees verder

Dat doet ie anders nooit!

10-04-2015
Een lange trap is achter de voordeur het eerste wat je ziet, een flinke klim. Boven staat Sjaak (zie foto) me op te wachten, een schoonmaakdoek in z'n bek en kwispelend. Inderdaad, Sjaak is een hond. Van Ella. Hij is dagelijks op kantoor en voortdurend op rooftocht. Schoonmaakdoeken, sjaals, handschoenen en - toen ik er gisteren was - een pakje rosbief. "Dat doet ie anders nooit!"
Lees verder

Voetjes van de vloer en schoonmaken maar!

09-04-2015

Een horecapand van maar liefst drie verdiepingen. Grand café, restaurant, twee keukens, tien toiletten, gangen, trappen en een vergaderruimte. Met waar je maar kijkt stoelen, krukken, tafeltjes, bierfusten, kratten en flessen. Een hele klus om dat schoon te krijgen, iedere dag weer. Een klus die Marc (zie foto) meestal alleen opknapt. Gisteren mocht ik hem helpen. Met muziek!

Lees verder
Oudere berichten