De worsteling

04-03-2017

Zo, last but not least. Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar en mijn werkgever. Hij is tien jaar geleden in de voetsporen van zijn vader getreden, die was hier voorzitter. In mijn laatste week stuurde Pieter me een mooi verhaal over de worsteling. De strekking van zijn verhaal? In hoeverre is wat wij doen een eigen keuze, of is het genetisch bepaald en onbewust ingegeven door onze ouders. Het verhaal is mooi, maar ik heb toch vooral de indruk dat Pieter doet wat hij leuk vindt, op geheel eigen wijze een voetbalclub leiden.

Lees verder

Frank Korpershoek

02-03-2017

Zijn vader heeft hem op de dag dat hij werd geboren aangemeld bij de Koninklijke HFC, die clubliefde zit diep. Bij Telstar is Frank bezig aan zijn elfde seizoen. Als prof heeft hij nooit ergens anders gevoetbald. Een paar jaar geleden trapte hij een bal uit het stadion, in de achtertuin bij zijn toekomstige schoonouders. Hun dochter is nu zijn vrouw en samen wonen ze in IJmuiden.

Lees verder

Waar is de bal?!

28-02-2017

“Linksbenig uitdraaiend. Hier, zie je 'm?” Jan Nederburgh en Kees Kalk kijken in het scherm gedoken naar beelden van FC Eindhoven, de eerstvolgende tegenstander van Telstar. “Veel mensen voor de bal, die back is weg.” De belangrijke fragmenten worden door Kees in een videopresentatie gemonteerd. Die video wordt getoond tijdens de wedstrijdbespreking en alvast per e-mail naar de spelers verstuurd.

Lees verder

Jeroen en Gerben

27-02-2017

“Zullen we vrijdagmiddag om een uur of twee afspreken?” Dat werd iets later, mijn schuld. Iets voor drie uur liep ik het Telstarstadion binnen en in het spelershome trof ik Jeroen, inmiddels druk aan het werk met borden en bestek. “Sorry Jeroen, ik ben te laat.” Op mijn voorstel om onze afspraak naar maandag te verplaatsen reageerde hij met een teleurgestelde blik. Het “nee hoor, ze zijn er helemaal klaar voor” van Alexandra gaf de doorslag.

Lees verder

Er moet gewonnen worden!

24-02-2017

“Steef is er mee bezig, dus dan komt het wel goed.” Een in de wandelgangen van het Telstarstadion opgevangen uitspraak. Steef Hammerstein is sinds 2009 commercieel directeur van Telstar. “Ik heb m'n geld verdiend in de ICT maar heb er nog steeds de ballen verstand van. Dat was juist mijn voordeel, ik kon me in de klant verplaatsen.”

Lees verder

De godfather van Telstar

23-02-2017

“Hé vogel, wat wil je later worden?” De vraag kwam van Arthur Wijsmuller, het antwoord van Chris van der Zwan. Hij moest er toen, op zijn eerste dag bij Wijsmuller, even over denken en schrok vervolgens zelf van het antwoord. “Ik wil op uw stoel zitten mijnheer.” Inmiddels is hij 72, heeft jaren op die stoel gezeten en is nu succesvol ondernemer. Hij investeert alleen in zaken waar hij verstand van heeft. Daarnaast is Chris al jaren de godfather van Telstar.

Lees verder

Materiaalman Dirk van der Lugt

22-02-2017

“Kijk, deze heb ik gekregen van Ben Wessels, de materiaalman van Sparta. En deze... “ Boven onze hoofden hangen shirts van een flink aantal clubs, ook die van Club Brugge. Gekregen na afloop van een oefenwedstrijd, tijdens de winterstop in Marbella. Materiaalman Dirk van der Lugt loopt al een tijdje mee. Bij Telstar binnengekomen in 2011 toen Jan Poortvliet hoofdtrainer was. Eerst als stagiair, maar binnen twee weken had hij een vaste baan.

Lees verder

Kijk, hier komt straks de balie

21-02-2017

“Ik ga even met Jan naar 't schip, we zijn rond drie uur terug.” Van Telstarstadion naar Sluiseiland, een ritje van een paar minuten maar een wereld van verschil. Niet voor Steef Hammerstein. “Wat we in het stadion doen kunnen we hier ook.” Hier is in dit geval SHIP, afkorting voor Sluis en Haven Informatie Punt. Bij Telstar intern 't schip genoemd.

Lees verder
Oudere berichten