Haar ondeugende zelf

03-07-2020

Gelukkig, de gordijnen zijn open! En ja hoor, daar zit ze, vrolijk lachend op de bank. Woensdag was ik ook bij haar, met Rick. Om 07.30 uur, voor haar eerste medicijn, en later, om ± 09.30 uur, voor de tweede ronde. “Er moet twee uur tussen zitten, anders raakt haar maag van streek.” Bij de tweede ronde waren de gordijnen gesloten. Rick wist het al, “dat is geen goed teken.” En inderdaad, ze lag boven in bed, huilend, een kwetsbaar hoopje verdriet. Geen idee of het dag of nacht was.

Lees verder

Op deze mag je kauwen

01-07-2020

“Zo, nu even naar voren leunen.” De vrouw kijkt Rick niet begrijpend aan, “Naar Hoorn, daar kom ik net vandaan.” Ouderdom komt met gebreken. Je wordt slechthorend, gaat dementeren, breekt een heup of... Ik heb het allemaal gezien vandaag, op mijn eerste dag in de thuiszorg. Samen met Rick ben ik door Leiden gecrosst. Van cliënt naar cliënt, hij op de brommer en ik op een van Libertas geleende fiets.

Lees verder

Helpende in de zorg

24-06-2020

“Goedemorgen Jan, Wat een prachtig verhaal! Heel mooi. Vond je het zelf ook leuk om te doen en kennis te maken met Libertas Leiden? Wat gaat er nu gebeuren? Waar wordt het verhaal van Chantal voor gebruikt? Mogen wij het zelf gebruiken? Mag dat alleen met bronvermelding? En wat reken je regulier, want op deze manier willen we wellicht nog wel meer verhalen. Groetjes, Claudia.”

Lees verder