Even het stof wegspoelen

14-08-2019

Vrijdagavond 2 augustus, een appje van Marieke: “Hi Jan, heb je toevallig 8 augustus overdag tijd om Tim te helpen met schilderklaar maken van het Tuighuis?” Natuurlijk! Over dat antwoord hoef ik niet lang na te denken. Het Tuighuis is een soort blokhut - grenzend aan het achterterras van Kraantje Lek - en werd voorheen gebruikt voor feesten en partijen. Dat is straks ook weer de bedoeling, maar nu ligt de ruimte nog vol met overbodige spullen én echt al het houtwerk is bruin geschilderd.

Lees verder

Jong geleerd, jong gedaan

07-08-2019

“Jan, wil jij de met deze glasjes achter Buster aan lopen?” Het duurt even totdat de door Robbert gemaakte grap bij mij binnenkomt. Kim kijkt hem in eerste instantie ook een beetje glazig aan. Het “wat zeg je nou?” is van onze gezichten te lezen. Dan valt het kwartje, eerste bij mij en dan bij Kim. Robbert bekijkt het met een ontspannen lach en duwt een dienblad vol met glazen in mijn handen.

Lees verder

Duidelijk niet geschikt

26-07-2019

Het is hard werken bij Kraantje Lek, zeker met te grote schoenen aan m'n voeten. Het was woensdag 12.00 uur, bij aanvang van mijn dienst, +30 graden en stil op het terras. Slechts een paar tafeltjes bezet. Een mooi moment om Eva te vragen of er een handheld vrij is, dan kan ik een beetje oefenen met bestellingen opnemen. Na een korte uitleg ga ik op pad...

Lees verder

We komen hier al jaren

24-07-2019

“Hast du eine Fahrradpumpe?” Jazeker, naast de voordeur. Daar staat een goed gevulde ANWB Fietsservicebox en een fietspomp. Verstandig, want Kraantje Lek ligt aan de 330 kilometer lange Noordzeeroute - van Sluis naar Den Helder - en ook minder ambitieuze fietsers weten Kraantje Lek goed te vinden. Niet alleen bij materiaalpech, gisteren zaten de terrassen overvol.

Lees verder

Leuk als je komt!

22-07-2019

Sinds 15 juli werk ik parttime bij Kraantje Lek, als meewerkend verhalenverteller. Zolang we elkaar aardig vinden en zolang er verhalen te vertellen zijn, dat is ongeveer de afspraak. Om dat te bekrachtigen heb ik voor het eerst in 30 jaar een arbeidsovereenkomst getekend.

Lees verder

Kraantje Lek 2.0 is officieel geopend

16-07-2019

“En Jan, neem je een dienblad mee naar huis?” De vraag wordt gesteld door Buster. We staan met een biertje op het buitenterras van Kraantje Lek. Acht uur eerder begon mijn eerste werkdag. Toen moest er nog van alles gebeuren en nu is het gedaan. Kraantje Lek 2.0 is officieel geopend en ik ben erbij geweest, twee weken geleden heb ik gesolliciteerd, naar de functie van medewerker bediening.

Lees verder