Slopertjes en stoorzenders

30-11-2016

En klaar. Dit laatste bericht gaat over de leerlingen van de Kennemer Praktijkschool. Geen namen of foto's maar wat heb ik van ze genoten. Natuurlijk, er zitten slopertjes en stoorzenders bij, maar vaak hebben ze een excuus. Ze kunnen niet anders of weten niet beter. Wat me vooral is opgevallen en bij zal blijven is het eerlijke en spontane. De uitdrukking "what you see is what you get" is voor hen bedacht.

Lees verder

Niet iedere 'match' is raak

30-11-2016

Stilzitten is lastig, leerlingen van de Kennemer Praktijkschool werken graag met hun handen. Op school en als stagiair, bij een bedrijf in de regio. Dat laatste is belangrijk, de stage kan een opstapje zijn naar betaald werk en het helpt de leerlingen bij het maken van keuzes. Werken, of na de praktijkschool verder leren...

Lees verder

Ze waakt met liefde

29-11-2016

"En Ria?" Die vraag heb ik de afgelopen maand aan veel mensen gesteld. Het unanieme antwoord? Ze waakt met liefde over haar school. Natuurlijk heb ik Ria van Tuinen ook zelf gesproken. Al 10 jaar directeur van de Kennemer Praktijkschool en 40 jaar actief in het onderwijs, begin deze maand vierde ze haar jubileum.

Lees verder

Op zijn voorhoofd geschreven

29-11-2016

Ha Ivo, goedemorgen. Lekker gegeten zaterdag? "Ja, bij Cafe Modern in Amsterdam Noord." Vervolgens doet hij enthousiast verslag van wat klinkt als een leuke avond. Enthousiast, dat woord staat op zijn voorhoofd geschreven. Niet echt natuurlijk, maar Ivo Krop is een positief mens. Samen met collega-teamleider Merel heeft hij de Kennemer praktijkschool in het afgelopen half jaar nieuwe energie gegeven, dat hoor ik overal terug.

Lees verder

Een slick gestreken kapsel

29-11-2016

"Juf, mag ik even m'n haartjes nat maken?" De leerling is met muts de klas ingekomen en die moet af, dat is de afspraak. Hij krijgt toestemming en even later komt hij breed lopend met een slick gestreken kapsel terug. De juf in kwestie is Femke Schelvis. Ze heeft in 10 jaar basisonderwijs alle groepen gehad, daarna is ze op wereldreis gegaan.

Lees verder

Die gaan ze missen

28-11-2016

Waar is Hans? Het is even zoeken, maar uiteindelijk vind ik 'm in de computerruimte tussen twee klaslokalen. Daar heeft hij zijn eigen bureau. Mijn vraag of hij even tijd heeft wordt met een volmondig "ja" beantwoord. Met om ons heen leerlingen en docenten vertelt hij - fluisterend en op het puntje van zijn stoel - over zijn carriëre in het onderwijs.

Lees verder

Lizzy en haar collega's

28-11-2016

Het zorgteam? Dan moet je met Lizzy praten. In mijn onwetendheid ging ik er lang vanuit dat het zorgteam een verzamelnaam was voor de docenten uiterlijke verzorging en zorg. Niet dus. Lizzy en haar collega's Marita en Danielle zorgen voor de leerlingen van de Kennemer Praktijkschool, binnen de school en daarbuiten.

Lees verder

Meester, mag ik bladblazen?

25-11-2016

Op woensdag is Ed 'the man in charge' bij afdeling Groen van de Kennemer Praktijkschool, de rest van de week is hij stagedocent. De dag begint met het door de leerlingen laten berekenen van de omtrek en oppervlakte van tuin van meester Jan. Hij is de andere dagen van de week verantwoordelijk voor de afdeling Groen. Ed en Jan, een sterk duo. Ze kennen elkaar al jaren en hebben eerder samengewerkt op een andere school, ook in het praktijkonderwijs.

Lees verder
Oudere berichten