En steppend weer terug...

26-06-2015

"Kan Glas ook mee?" De vraag laat aan duidelijkheid niets te wensen over, zo communiceren ze bij AGIN Boeder. Lekker direct en to the point. Of ik mee kan. Met het jaarlijkse bedrijfsuitje in dit geval. Het kan en zo belandde ik afgelopen vrijdag in een kano. Samen met Anouk, peddelend door de grachten van Utrecht. Om ons heen nog zo'n twaalf kano's. Een gezellig tochtje en - goed nieuws - iedereen heeft het eindpunt gehaald.

Lees verder

Politie! Deurwaarder! Wilt u opendoen!

26-06-2015

Het was even zoeken naar het adres, maar toen deed nadrukkelijk bellen, stevig bonzen� en de met luide stem uitgesproken tekst "Politie! Deurwaarder! Wilt u opendoen!" zijn werk. Aarzelend gaat de deur open. Een vrouw in badjas, haren in de war en duidelijk net wakker. Grote schrikogen en ik doe een stap terug.

Lees verder

Ethiek op de agenda

25-06-2015

Iedere laatste woensdag van de maand, om klokslag 09.00, uur zitten ze rondom de grote tafel, de medewerkers plus directieleden van AGIN Boeder. Algemeen directeur Robert Boeder neemt het woord. "Vragen over de notulen van het vorige werkoverleg? Nee? Dan gaan we snel door. En inderdaad, de vaart zit er lekker in. Robert is een snelle prater en even vrees ik een monoloog. Een verkeerde inschatting. De snelheid blijft, maar iedereen krijgt en neemt het woord.

Lees verder

Volgende keer neem ik koffie mee!

23-06-2015

Afgelopen dinsdag heeft Christiaan me meegenomen naar Purmerend voor twee ontruimingen. Samen met de politie, een sleutelspecialist en een ontruimingsteam. Om 07.15 uur stond Christiaan voor de deur bij AGIN Boeder op me te wachten. Best vroeg én slecht geslapen.

Lees verder

Sympathiek maar een 'bijtertje'

16-06-2015

Doelgericht. Sympathiek maar een 'bijtertje'. Dat voel je meteen als je met hem praat. Als Robert-Jan zijn tanden in een zaak zet laat hij niet meer los, al moet het jaren duren. Die mentaliteit, daar hebben ze bij AGIN Boeder al een hoop profijt van gehad. Afgelopen donderdag ben ik met hem naar Utrecht gereden, zijn rijstijl sluit naadloos aan bij zijn mentaliteit. Hij houdt van opschieten.

Lees verder

Drie schouderklopjes

11-06-2015

Een stapel A4-tjes van zo'n 6 centimeter hoog. Met dat dossier in z'n tas liep Robbert-Jan voor me uit, richting Rechtbank Amsterdam. Niet zo lang geleden doelwit van een crimineel met een bazooka. Binnen zie ik dat je meer dan een bazooka nodig hebt om dit gebouw tegen de grond te krijgen. Heel veel beton. Mooi van lelijkheid, kijk maar:

Lees verder

Hahaha, ouwe ganja farmer

10-06-2015

Een mooie nieuwe woonwijk in Zaandam. Het ziet er keurig uit, ik kan niet anders zeggen. Toch, daar op twee hoog achter die gordijnen, gaat Christiaan - deurwaarder bij AGIN Boeder - een wietplantage constateren. In opdracht van de woningcorporatie en ik mag mee.

Lees verder

Haar ogen stonden op oorlogspad...

08-06-2015

Geen kwaad woord. Zevenentwintig adressen en geen kwaad woord. Nou oké, die mevrouw op de woonboot. Die was boos. Niet op Ugur maar op de wereld. Waarom? Geen idee, maar haar ogen stonden op oorlogspad. Even maar, toen gaf ze het op. "Jan, je kan vrijdag met Ugur mee op deurwaardersronde." Ik had me er van tevoren best een beetje zenuwachtig over gemaakt, wat staat me te wachten...

Lees verder
Oudere berichten