Zou Boudewijn het gezien hebben...

12-05-2016

Wat ik gisteren geleerd heb? Dat trekontlasting geen nare ziekte is, maar wel een onmisbaar onderdeeltje van de Lichtkooi. Daarnaast heb ik als meewerkend toeschouwer gekeken naar de samenwerking tussen Boudewijn en zijn stagiaires. Studio Hamerhaai is een gewaardeerd leerbedrijf voor studenten van de Kennemer Praktijkschool in Heemskerk, het Horizoncollege in Heerhugowaard en het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam.

Ooit begonnen uit commerciele overwegingen - met de inzet van duurbetaalde krachten zouden de Rijkswachters onbetaalbaar zijn geworden - maar al snel is er een andere reden bij gekomen. "Het is gewoon leuk om jonge mensen om je heen te hebben en ze iets te kunnen leren." Het is Boudewijn dan ook op het lijf geschreven. Op een ongedwongen manier heeft hij de regie stevig in handen.

Studio Hamerhaai / Boudewijn en Tim

Tim heeft een kistje gemaakt voor de nieuwe kleurpotloden van Ieke, het oudste dochtertje van Niki en Boudewijn. Daarna zaagt hij een stapel kisten van het Rijksmuseum tot hanteerbare panelen. Zwaar werk. Jeremy helpt Boudewijn bij het maken van een tafel en schroeft 's middags een berg Rijkswachtersbenen aan elkaar. En ik? Ik schuur, frees, kijk toe en spijker de voetjes op de beentjes van de Rijkswachter Small. Een kwestie van goed plaatsen en schieten. Dat gaat weleens fout. Zou Boudewijn het gezien hebben...

Rijkswachters / Studio HamerhaaiAndere artikelen over Studio Hamerhaai