Zo tante Ineke, wat cool!

05-11-2015

Zo'n vijf jaar geleden is ze gestart met de opleiding Uitvaartverzorger bij Docendo. Als oudste van haar groep en de eerste met een stageplaats. "Zo tante Ineke, wat cool!" was de reactie van haar nichtje. Ze vertelt het glunderend en dat blijft ze doen, het hele gesprek. Inmiddels werkt ze voor Yarden cluster west en twee franchisenemers. Ze bepaalt haar eigen tempo, heeft haar draai in de uitvaartbranche helemaal gevonden.

Uitvaarten leiden doet ze graag en goed. "Die moet je spreken" zei Anita. Ik begrijp waarom. Ineke is een warm mens, kordaat én een leuke gesprekspartner. Precies de uitvaartverzorgster waarop je hoopt als iemand in je directe nabijheid is overleden. Ze ontzorgt.

Wonen doet ze in Zaandam, met haar man en jeugdliefde. "Hij is negen jaar ouder, dat leeftijdsverschil was toen te groot. Tien jaar geleden hebben we elkaar gelukkig weer opgezocht. Ik ben 'm nooit echt uit het oog verloren hoor, hij had een schilder- en behangzaak in Amsterdam. Daar ging ik altijd naartoe voor verf en behang. Nu is hij uitgewerkt, maar soms gaat hij mee als mijn privéchauffeur. Gezellig!"

Yarden Uitvaartzorg / Ineke KuhlmanAndere artikelen over Yarden Uitvaartzorg