“Zo, hatseflats” mompelde ze

21-05-2016

De Rijkswachters verkopen goed, ook via de website. Zo goed dat het tijd werd voor een upgrade. Pakbonnen maken, facturen opstellen, pakketjes aanmelden én het overzicht bewaren: alles ging handmatig. Nu niet meer! Niki heeft me gisterochtend een online tour gegeven en ja, indrukwekkend. De rest van de dag heeft ze gebruikt om via het cms de laatste puntjes op de "i" te zetten.

"Zo, hatseflats" mompelde ze in zichzelf toen ik een uurtje later binnenliep voor een kopje koffie. "Hatseflats, ik heb een sweater met die tekst." Niki voelde zich enigszins betrapt. "Nu blijf ik dat natuurlijk de hele dag zeggen" en lachend dook ze weer in haar scherm. Verder werkend aan de Engelse vertaling.

Online, dat is duidelijk het terrein van Niki. Ze is een beetje "nerderig" zoals ze dat zelf noemt. Voor de upgrade van de website heeft ze een wensenlijstje opgesteld en samen met de webdevelopers Tim en Jan is ze aan 't werk gegaan. Een website programmeren kan ze niet, maar je maakt haar niks wijs over de technische mogelijkheden en soms verrast ze de heren met een aanpassing van hun html-code.

Het resultaat mag er zijn. De website is straks sterk verbeterd en loopt soepeler. Maar de echte hoogstandjes zitten aan de achterkant, het voor bezoekers onzichtbare gedeelte. Het hele bestelproces zit van A tot Z dichtgetimmerd en maakt gebruik van handige plug-ins. Dat gaat een hoop tijdwinst opleveren. Of het wensenlijstje nu leeg is? Nee, er staan nog een paar puntjes op voor de volgende upgrade. Er moet iets te wensen overblijven... De jongedame op de voorgrond? Dat is Lente. Stagiaire van de Kennemer Praktijkschool in Heemskerk én grappig tekentalent.

Niki Schoondergang en Lente / Studio Hamerhaai
Andere artikelen over Studio Hamerhaai