Want ja, dat doen konijnen :-)

03-11-2015

"Nee hoor, sla mij maar over." Na enig aandringen en de belofte dat ze dit bericht eerst mag lezen steekt ze toch van wal. Elles werkt sinds een paar jaar bij Yarden, in Alkmaar. Eerst in de verzorging maar inmiddels opgeklommen tot medewerker bedrijfsbureau. Een mooie titel, maar daarmee doe ik haar toch te kort.

Eigenlijk doet ze alles wat nodig is om de boel in Alkmaar draaiende te houden. Rouwkaarten maken, polissen uitzoeken en andere administratieve werkzaamheden, telefoon aannemen, mensen ontvangen, enz. Aan verzorgen komt ze helaas niet meer zoveel toe en een uitvaart leiden ziet ze zichzelf niet doen, maar voor de rest...

Voor Yarden heeft ze van alles gedaan. Eerst de landmacht. Ze droomde van rijden op een viertonner. Toen dat veranderde in chauffeur voor de sergeant is ze afgehaakt. "Laat 'm lekker zelf rijden!" Via de buurtsuper, een strandpaviljoen en een slagerij is ze bij Yarden terecht gekomen. Stoppen bij de slagerij was best lastig, erg gezellig maar ik was dertig en zag mezelf dat werk niet nog jaren doen.

Nu bij Yarden heeft ze haar draai helemaal gevonden. "Het opmaken van de rouwkaarten in Indesign was in het begin een hele kluif maar nu gaat dat me ook goed af." Privé is ze ook gelukkig. Ze woont samen met haar man in het langste dorp van Nederland. Tot voor kort hielden ze langoordwergkonijnen - vijfendertig - maar die hebben ze weg gedaan. "Eerst zijn we terug gegaan naar twee, maar voor we het wisten waren het er weer tien. Want ja, dat doen konijnen :-)"

Yarden Uitvaartzorg / Elles
Andere artikelen over Yarden Uitvaartzorg