Voetjes van de vloer en schoonmaken maar!

09-04-2015

Een horecapand van maar liefst drie verdiepingen. Grand café, restaurant, twee keukens, tien toiletten, gangen, trappen en een vergaderruimte. Met waar je maar kijkt stoelen, krukken, tafeltjes, bierfusten, kratten en flessen. Een hele klus om dat schoon te krijgen, iedere dag weer. Een klus die Marc (zie foto) meestal alleen opknapt. Gisteren mocht ik hem helpen. Met muziek!

Groot voordeel van schoonmaken in de horeca is de aanwezigheid van een professionele muziekinstallatie. Marc wist die installatie moeiteloos aan de praat te krijgen. Voetjes van de vloer en schoonmaken maar!

Schoonmaken in de horeca is niet alleen een vak apart maar ook iedere dag onmisbaar. De tijd is echter beperkt, want iedere ochtend om 10.00 uur gaan de deuren weer open. Efficiënt werken is daarom noodzaak. Zo heeft Marc (al vier jaar de vaste schoonmaker van dit horecapand) de afspraak gemaakt dat 's avonds de stoelen in het restaurant op tafel worden gezet zodat Marc 's ochtends goed kan stofzuigen, daarna zet hij de stoelen terug op de grond. Slechts één voorbeeld van de strak gestroomlijnde samenwerking.

Marc wordt merkbaar gewaardeerd om wie hij is, een waardevolle collega. Mooi om te zien. Mijn oogst van gisterochtend: één vork, vier servetjes, twintig bierviltjes en een muntje van 20 eurocent.

Marc / Schoonmaakbedrijf Ruud ZanderAndere artikelen over Schoonmaakbedrijf Ruud Zander