Via het strand naar strandpaviljoen San Blas

21-09-2017

Zo, nu is San Blas van hun! Het is rond middernacht. Merel, Roos, Pascal, Erin en Jasper zitten aan tafel met een glas wijn of een flesje bier en praten over van alles. Over school, studie, stage en elkaar. “Is dat een nieuwe trend of zo, paars met een buidel?” grapt Roos, doelend op de jassen van Pascal en Erin. Vanavond hebben ze een feest met bijna driehonderd gasten gedraaid, gemeentesecretarissen om precies te zijn.

Zij, de gemeentesecretarissen, kwamen even voor 20.00 uur via het strand van een barbecue bij Rapa Nui naar strandpaviljoen San Blas en rond 23.30 uur gingen de laatsten weer weg. Alles stond bij binnenkomst voor de gasten klaar. Bladen vol glazen met Cava, DJ Guzz en een coverband met oud-burgemeester van Haarlem Bernt Schneider op basgitaar.

Feest met driehonderd gasten bij Strandpaviljoen San Blas

Achter de bar de crew van strandpaviljoen San Blas. Kom maar op, ook zij hebben zin in dit feestje. Bijna driehonderd gasten, de wedstrijdspanning is voelbaar. De voorbereidingen begonnen rond de middag, in goede banen geleidt door eventmanager Ilse, en nu moet het gebeuren. Geen stress, het voelt aan alle kanten als een goed geolied team.

Iedere speler weet zijn positie, met Roos aan de tap en Pascal achter de bar. Tien meter verderop besteld collega Merel drie bier, door hetzelfde aantal vingers op te steken. Roos heeft het gezien, 'coming up!' zegt ze met een bevestigende blik. Bedrijfsleider Jasper werkt mee én kijkt naar de grote lijnen.

“Jan, wil jij een rondje maken met de miniloempia's?” Graag, blij dat ik ook iets kan doen. In de loop van de avond vind ik mijn positie, loop ik iets minder in de weg. Glazen ophalen, bestellingen opnemen en inschenken, het voelt inmiddels redelijk vertrouwd. Alleen het aanslaan op de kassa, het vinden van de juiste knop, blijft nog een beetje achter bij de rest.

Terwijl de laatste gasten vertrekken schieten Merel, Roos, Pascal, Erin en Jasper in de opruimmodus. Glazen, tafels, podium, alles moet schoon, terug op z'n plek of weg. Rond middernacht is de klus geklaard en zitten we rond de tafel, met een drankje en geklets. Op de achtergrond horen we de man van het geluid, als die klaar is kan de deur op slot en wij naar huis. Rond 00.30 uur is het fietspad langs de Zeeweg donker, gebogen over m'n stuur volg ik de veilige middenstreep.
Andere artikelen over Strandpaviljoen San Blas