Uitgetimmerd

06-06-2016

Jammer, mijn maand werken bij Studio Hamerhaai zit erop. Sterker nog, ik ben alweer een paar dagen uitgetimmerd. Rijkswachters maken, het had iets therapeutisch. Eerst de benen, voeten, hoofden, rompen, armen. En dan alle lichaamsdelen samenvoegen tot Rijkswachters. Handwerk, maar wel volgens een strak gestroomlijnd productieproces. De enige manier om aan de grote vraag te voldoen.

Het succes van de Rijkswachters geeft Niki en Boudewijn de ruimte om verder te ondernemen, met andere producten zoals de Lichtkooi bezig te zijn. Bedenken en maken, dat is wat ze doen. En als het even kan door materiaal te hergebruiken, een tweede leven te geven.

Studio Hamerhaai

De laatste dagen kreeg ik meer verantwoordelijkheid en mocht ik de buikdeurtjes van de grote Rijkswachters op hun plek schroeven, de ogen frezen en de benen bevestigen. Die stijgende lijn voelde lekker. Net als bij eerdere werkgevers is het moeilijk om wat ik heb opgebouwd weer los te laten, de werkzaamheden en de collega's.Andere artikelen over Studio Hamerhaai