Tsjeesus, dat wordt tellen!

13-11-2017

“Jan, in het magazijn kunnen ze wel een handje gebruiken.” Daar word ik door Piet en Erwin met open armen ontvangen, alles staat voor me klaar. “Kijk Jan, deze veertjes moeten per 1.000 in een doos” wijst Erwin naar een pallet van ruim een meter hoog.

“Tsjeesus, dat wordt tellen!” denk ik in paniek. Maar gelukkig, dat gaat op gewicht. Eerst de dozen openvouwen, de onderkant dichtplakken en dan een plastic zak erin. Tegen de corrosie, “want dat wil de klant natuurlijk niet.” Vervolgens per doos op de weegschaal en hup, de veertjes erin. Tot 1.000, de weegschaal telt nauwkeurig mee.

Magazijn / Technische verenfabriek AVEK

Ik begin graaiend met m'n handen, maar dat is volgens Erwin niet zo'n goed idee. “Dat is wachten op een staalsplinter, kijk dat doe je zo.” Erwin pakt een doos met zo'n 3.000 veertjes, vouwt 'm open en schudt de veertjes over in de kleinere doos. Tot de 1.000, dichtplakken en hatsjekidee.

Appeltje eitje, dat kan ik ook. Lekker bezig en het geeft mij de tijd om rond te kijken. De zending voor Polen wordt opgehaald, zo'n tien pallets in totaal. Dat ruimt lekker op. “Jij nog koffie Jan?” Een paar uur later - het is 16.30 uur - houd ik het voor gezien. Einde werkdag bij AVEK en voor mij dus ook.