Susanne, zeg maar Suus

26-09-2017

Op m'n tweede werkdag bij Strandpaviljoen San Blas ontving ze me met een zoen op m'n wang en "gezellig Jan!" Zelf heeft Susanne, "zeg maar Suus" op veel plaatsen gewoond en gewerkt. Argentinië, Miami, Frankfurt, Curacao en nu alweer 4 jaar in Bloemendaal aan Zee, bij San Blas.

Ze opent drie dagen per week en werkt van 's ochtends 9 tot 's middags drie. Daarnaast springt ze bij op drukke dagen en feesten. Het werkwoord suusen is door Martine bedacht. De betekenis? Alles doen wat nodig is om de tent te laten draaien. Dat maakt haar een onmisbare kracht. De man links op de foto is Frank, eigenaar van San Blas.

Susanne, zeg maar Suus / Strandpaviljoen San Blas

Laatst fietste Suus met collega Merel naar huis en kreeg ze een compliment, “ik vind het zo goed dat je nog zo in het leven staat!” Leuk natuurlijk, maar het woordje “nog” deed wel even pijn. Haar hart voelt als twintig, maar eerlijk? Ze zou het niet meer willen zijn. Haar leven is mooi. San Blas, een man en drie opgroeiende kinderen, het voelt zoals het moet zijn.

Werken in de horeca lijkt op haar lijf geschreven, alsof ze nooit anders heeft gedaan. Toch is dat niet helemaal waar. Ja, tijdens haar studie. Daarna zeven jaar ABN AMRO, in Argentinië bij een verhuisbedrijf voor expats, in Miami was ze bestuurslid van de Nederlandse vereniging, in Frankfurt heeft ze gemoederd en Curacao was anderhalf jaar vakantie, toen was het klaar. Terug in Nederland, op de school van hun kinderen, ontmoette ze Martine. Dat is nu haar werkgever én vriendin.
Andere artikelen over Strandpaviljoen San Blas