Soul, Funk, Reggae en Jazz

01-10-2017

“Pap, je telefoon!” Op mijn scherm staat DJ Guzz. Hem moet je ook spreken zei Martine. DJ Guzz, artiestennaam van Guustaaf Kaart, draait minimaal één zondag per maand bij San Blas. Die zondag heb ik helaas gemist, dus we spreken af op een druilerige maandag. We kiezen een tafeltje bij het raam en drinken, ik een dubbele espresso en DJ Guzz een warme chocomel.

Guustaaf vertelt vol enthousiasme over zijn muziek: Soul, Funk, Reggae en Jazz. Het oude werk. En de laatste tijd steeds meer wereldmuziek. Alles op vinyl, om dat te illustreren pakt hij zijn singles. Een paar, thuis heeft hij een hele verzameling. Als hij niet draait of werkt - bij de post - is hij op zoek. Lekker internet afstruinen, via Youtube luisteren naar minder bekend oud werk of een spannende nieuwe release.

Bij San Blas voelt hij zich thuis, de sfeer past bij zijn muziek en hij heeft contact met zijn publiek. “Ik doe geen verzoeknummers, maar kijk wel hoe mensen op mijn muziek reageren. Bewegen ze mee en komt Martine dansend voorbij? Vaak beslis ik pas in de laatste seconden over de volgende track.”

DJ Guzz bij Strandpaviljoen San Blas

Even later, voor de foto achter de dj-booth van San Blas, blijft het stil maar ik zie het gebeuren. De liefde voor zijn muziek spettert er vanaf. Terwijl ik dit schrijf luister ik naar de muziek van DJ Guzz op Soundcloud en ja, dat sluit naadloos aan bij zijn verhaal. Dus, ladies en gentlemen, zondag 22 oktober draait DJ Guzz bij strandpaviljoen San Blas en ik ben van de partij!
Andere artikelen over Strandpaviljoen San Blas