Sorry Tim, deze keer komt ze voor mij

26-05-2016

Daar is ze, Tim ontvangt haar met een lach op zijn gezicht. Linette Martens, zijn stagebegeleider van de Kennemer Praktijkschool. Maar sorry Tim, deze keer komt ze voor mij. Aangestoken door de enthousiaste verhalen van Niki en Boudewijn wilde ik haar graag spreken. Een aantal jaar geleden is ze min of meer toevallig in het onderwijs gerold. Eerst als instructeur en nu als stagebegeleider.

Ze gaat ervoor! Enthousiast steekt ze van wal. Over hoe ze zonder netwerk begonnen is, 'gewoon' bij bedrijven binnenstappen en vragen of ze een stageplek hebben. Eerst voor leerlingen van de studierichting verzorging en nu voor techniek. Zo is Linette bij Studio Hamerhaai terechtgekomen. Nu is ze kind aan huis, gemiddeld één keer per twee weken loopt ze even binnen om te vragen of alles naar wens verloopt.

Op dit moment werken er twee stagiaires van de Kennemer Praktijkschool bij Studio Hamerhaai, Lente en Tim. Ze hebben er zichtbaar plezier in en Boudewijn en Niki zijn blij met ze. Een win-win situatie, dat is belangrijk voor Linette. Ze is steeds op zoek naar de goede match. Ziet ze dat een stage niet lekker loopt dan grijpt ze in en stuurt ze bij. Die betrokkenheid vindt ze vanzelfsprekend.

"Studio Hamerhaai is een klein bedrijf, Niki en Boudewijn bieden hun stagiaires een vertrouwde omgeving. Daar mogen ze iets voor terug verwachten. Inzet, nauwkeurig werken en op het persoonlijke vlak moet het passen." Wat dat betreft heeft Linette met Tim en Lente duidelijk in de roos geschoten.

Linette Martens / Praktijkschool KennemerlandAndere artikelen over Studio Hamerhaai