Slopertjes en stoorzenders

30-11-2016

En klaar. Dit laatste bericht gaat over de leerlingen van de Kennemer Praktijkschool. Geen namen of foto's maar wat heb ik van ze genoten. Natuurlijk, er zitten slopertjes en stoorzenders bij, maar vaak hebben ze een excuus. Ze kunnen niet anders of weten niet beter. Wat me vooral is opgevallen en bij zal blijven is het eerlijke en spontane. De uitdrukking "what you see is what you get" is voor hen bedacht.

Hebben ze hun dag niet? Dan merk je dat aan alles. Zoals de dame die met een boze blik voor zich uit zat te staren en door de docent even met rust werd gelaten. De jongen bij metaal was een totaal ander verhaal, met een lasapparaat en lasersnijder was hij helemaal in zijn element. Toen ik vroeg naar wat hij allemaal gemaakt heeft pakte hij zijn mobiel met foto's en stopte niet meer met praten.

Of die stoere gast tijdens de door JINC verzorgde sollicitatietraining. Ik had hem al eerder gezien, afstandelijk en gesloten. Maar tijdens zijn sollicitatiegesprek vertelde hij honderduit. Over zijn baantje, stageplek en toekomstplannen. Ook een mooi moment was het schroeven van een schutting met twee mannetjes die eigenlijk te klein waren om een hamer en schroefmachine vast te houden.

Nou ja, het is wel duidelijk. Ik zal ze missen. En inderdaad Ivo, werken op de Kennemer Praktijkschool is een mooie job. De leerlingen verdienen het en als je ze weet te raken krijg je er veel voor terug.

Kennemer Praktijkschool
Andere artikelen over Kennemer Praktijkschool