Pubercool in een bank

25-09-2016

"De computer is uitgevallen!" riep Niki Smit afgelopen vrijdag richting Timo en Sonja, de op dat moment aanwezige medewerkers van Bibliotheek Haarlem-Oost. Niki zit middenin haar workshop modebloggen, gegeven aan zo'n tien meiden van een jaar of twaalf, dertien. Even daarvoor heb ik mee staan kijken/luisteren. Interessant, maar ik voelde me wel een beetje een indringer.

Workshop Modebloggen / Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Terug naar Timo en Sonja. Timo is oproepkracht en op alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Kennemerland inzetbaar. Sonja is in vaste dient en werkt in Heemstede, Haarlem-Oost en Hillegom. In haar vrije tijd fotografeert ze, architectuur en abstract. Volgende week is ze vrij, dan gaat ze lekker met haar camera op pad.

De bibliotheek in Haarlem-Oost is gevestigd op de begane grond van het Reinaldahuis, pal naast de apotheek. Een toplocatie, ze hebben veel klanten van boven. Dat zal best, maar in de paar uur dat ik er ben geweest heb ik ook veel mensen van buiten het Reinaldahuis gezien.

Twee jongens hangen pubercool in een bank, hebben geen oog voor de boeken maar gluren zogenaamd ongeïnteresseerd naar de meiden van de workshop. Een man alleen zit lachend achter een computer en de stroom ouders met kinderen is constant. Een paar spelende jongens rennen in 't rond en worden door Timo tot de orde geroepen. "Leuk dat jullie er zijn, maar in de bibliotheek doe je zachtjes!" In de keuken zet Sonja koekjes en limonade klaar voor Niki en haar meiden. Het is vrijdagmiddag half vijf, ik heb genoeg gezien :-)Andere artikelen over Bibliotheek Zuid-Kennemerland