Politie! Deurwaarder! Wilt u opendoen!

26-06-2015

Het was even zoeken naar het adres, maar toen deed nadrukkelijk bellen, stevig bonzen� en de met luide stem uitgesproken tekst "Politie! Deurwaarder! Wilt u opendoen!" zijn werk. Aarzelend gaat de deur open. Een vrouw in badjas, haren in de war en duidelijk net wakker. Grote schrikogen en ik doe een stap terug.

Ik had me al opgesteld achter deurwaarder Matthijs, de hulpofficier van justitie en sleutelspecialist Rob maar toch deins ik achteruit. Hier ligt voor mij de grens. Meer hoef ik niet te zien, te privé. Ook Rob doet een stap terug. Zijn specialisme - het openen van sloten - is hier niet nodig, dat heeft de vrouw zelf al gedaan.

Deurwaarder Matthijs gaat vervolgens samen met de hulpofficier van justitie de woning binnen, stelt een lijst op van de daar aanwezige roerende goederen en legt daar executoriaal beslag. De goederen blijven in de woning maar mogen niet verplaatst of verkocht worden tot de rechter een definitief vonnis heeft uitgesproken.

Op de volgende twee adressen wordt na herhaaldelijk kloppen, bellen en roepen het slot uitgeboord. Niemand aanwezig. Rob plaatst een nieuw slot in de voordeur, Matthijs maakt samen met de hulpofficier van justitie een ronde door het huis en ik wacht buiten. De sleutels? Die kan de bewoner ophalen op het politiebureau, dat staat vermeld in de brief die achterblijft op de voordeur.

AGIN Boeder Gerechtsdeurwaarders / executoriaal beslag

Op het laatste adres blijft de deur dicht en krijgt de bewoner - na telefonisch overleg - het voordeel van de twijfel. De bij hem inwonende debiteur is twee maanden terug naar Engeland vertrokken, vandaar. De bewoner krijgt enkele dagen om dat te bewijzen.Andere artikelen over AGIN Boeder Gerechtsdeurwaarders