Op zijn voorhoofd geschreven

29-11-2016

Ha Ivo, goedemorgen. Lekker gegeten zaterdag? "Ja, bij Cafe Modern in Amsterdam Noord." Vervolgens doet hij enthousiast verslag van wat klinkt als een leuke avond. Enthousiast, dat woord staat op zijn voorhoofd geschreven. Niet echt natuurlijk, maar Ivo Krop is een positief mens. Samen met collega-teamleider Merel heeft hij de Kennemer praktijkschool in het afgelopen half jaar nieuwe energie gegeven, dat hoor ik overal terug.

Die energie heeft geleid tot verandering en Ivo is nog lang niet klaar. "Maar alleen als verandering leidt tot verbetering." Daar denkt hij veel en goed over na, ook met Merel, Ria en de docenten. "Wat we hebben is goed, de persoonlijke leerweg werkt veel beter dan een klassikale aanpak. Nu is het van belang dat we onze aanpak gaan verfijnen. Met iets meer structuur kunnen we het resultaat voor onze leerlingen nog verder verbeteren. Daar zijn we met z'n allen van overtuigd."

Daarnaast denkt Ivo na over het "verkopen" van de school en de leerlingen. Hij is van het Kennemer College overgestapt naar de Kennemer Praktijkschool, veel van zijn voormalig collega's snapten daar niets van. "Praktijkonderwijs wordt als minderwaardig gezien, terwijl ik het juist fantastisch vind. Deze kinderen verdienen alle hulp die ze krijgen kunnen en je krijgt daar oprechte dankbaarheid voor terug. Veel meer dan van de leerlingen op het Vmbo aan de overkant."

Ook de ouders en de omgeving ziet Ivo als kans. "Er worden hier dingen gedaan en gemaakt die ik graag aan de buitenwereld wil laten zien. Daar liggen nog heel veel kansen." In een vorig leven heeft hij de Hotelschool gedaan en paar jaar in de horeca gewerkt, daar komt die klantgerichtheid waarschijnlijk vandaan...

Ivo Krop / Kennemer Praktijkschool
Andere artikelen over Kennemer Praktijkschool