Nu maakt ze een uitzondering

19-12-2016

Ze heeft in Londen gewerkt, in the City. Nu is ze financieel onafhankelijk en doet alleen nog vrijwilligerswerk. Bij Voedselbank Haarlem is ze o.a. verantwoordelijk voor de her-intake gesprekken, controleert ze om de ± drie maanden of klanten nog in aanmerking komen.

De nieuwe klanten van de Voedselbank worden gescreend en doorverwezen door Kontext. Daarna ligt de controlerende taak bij Mariska. Een kordate tante, maar niet zo streng als ze klinkt. Ik spreek haar als ze drie startpakketten samenstelt voor nieuwe klanten.

Startpakket / Voedselbank Haarlem

Meestal worden de startpakketten geleverd op dinsdag, gaan ze mee met het uitdelen. Nu maakt ze een uitzondering. "Meestal zijn het mensen die al een tijd zonder geld zitten, dan komt zo'n startpakket echt als een geschenk uit de hemel." Terwijl ze honderduit praat verdwijnt er van alles in de grote oranje tassen.

Een paar dagen later spreek ik haar weer, over het toelaten van nieuwe klanten. Daar zijn vaste criteria voor, maar daaraan vasthouden is zo makkelijk nog niet. Ze hoort vaak schrijnende verhalen. Maar gelukkig, Voedselbank Haarlem verkeert in een luxe positie t.o.v. omliggende Voedselbanken. Ze hebben ruim voldoende levensmiddelen. Daardoor kan ze iets flexibeler zijn, zeker in de decembermaand.
Andere artikelen over Voedselbank Haarlem