Niet mijn feestje

26-12-2016

Kerstpakketten. Een extra uitdeeldag op 22 december voor Voedselbank Haarlem en tevens de laatste werkdag van 2016 voor de meeste vrijwilligers. Ook voor mij. Van 11.00 tot 13.00 uur is het eerste uitdeelmoment. Anders dan gebruikelijk komen alle klanten van Voedselbank Haarlem naar de Oostvest om hun kerstpakket op te halen. Ruim voor 11.00 uur stromen de eerste klanten binnen, "zit er ook een horloge in dat kerstpakket?" grapt Willem.

Kerstpakketten / Voedselbank Haarlem

De sfeer is prima, met een vleugje wedstrijdspanning. Naar deze dag hebben de vrijwilligers toegewerkt. Vol trots keken ze eerder die ochtend naar de goedgevulde kerstpakketten. En terecht. Ik ben erbij, maar dit is niet mijn feestje. Een maandje meedoen is iets anders dan het hele jaar door klaarstaan en keihard werken om iedere week de kratten gevuld te krijgen.

Hier geen politiek correct geneuzel over maatschappelijke betrokkenheid en burgerparticipatie maar gewoon recht voor z'n raap je steentje bijdragen voor mensen die het moeilijk hebben. Mooi om daarover te vertellen en bedankt dat ik een maand jullie collega mocht zijn. En Fulbert, als je een chauffeur of een paar extra handen nodig hebt, mag je me altijd bellen.Andere artikelen over Voedselbank Haarlem