Negenentachtig centimeter

18-05-2016

Meten is weten, dat moet Tim gedacht hebben toen hij tijdens de lunch zijn rolmaat pakte en de ruimte tussen muur en tafel controleerde. "Precies negenentachtig centimeter, op de millimeter nauwkeurig. Precies he!" Nutteloze informatie, daar waren we het unaniem over eens. Toch staat het in m'n geheugen gegrift. De afstand én de gebeurtenis.

Beroepsdeformatie? Zeker weten. Het zijn allemaal pietjes-precies bij Studio Hamerhaai en Tim is duidelijk met dat virus besmet. Geen slechte eigenschap. Sterker nog, die karaktereigenschap is noodzakelijk om als meubelmaker je boterham te verdienen. Dat kan je niet leren, dat moet je hebben.

Een uurtje eerder zag ik 't voor de zoveelste keer bij Boudewijn en Jeremy vertoonde later vandaag dezelfde symptomen toen hij de achterkant op het bovenlijf van een grote Rijkswachter spijkerde. Naadloos! Pietje-precies, het is een aangeboren afwijking. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Ik heb 'm zelf namelijk ook. Op het gevoel boren van Rijkswachtersogen is dan best een lastig klusje...

meten is weten
Andere artikelen over Studio Hamerhaai