Nee man, ik ben gelukkig!

17-11-2017

Zijn ouders hebben hem vernoemd naar een Braziliaanse voetballer, Renato Portaluppi om precies te zijn. Gordon is zijn tweede naam. “Maar niet naar de Amsterdamse zanger!” zegt hij met een lach. We komen deze ochtend gelijk aan. Ik met de auto hij met de fiets, uit Amsterdam. Het regent en hij heeft een lekke band. “In Haarlem gekregen, dus dat valt wel mee.” 

Renato werkte bij PostNL en is 11 jaar geleden via een uitzendbureau bij AVEK terechtgekomen. Geld verdienen, rijbewijs halen en dan op zoek naar een vaste baan. Dat was het idee. Bij AVEK kreeg hij een contract en is nooit meer weggegaan. De slijperij, bij de Butlers, ik zie hem overal. Renato heeft geen vaste werkplek. Prima, dat maakt zijn werk nooit saai.

Wederom geboren, dat is de betekenis van zijn naam. Renato is 33 jaar en vader van drie. Zijn vouw is 40, daar houdt hij van. Geboren in Groningen, roots in Suriname, maar hij voelt zich Amsterdammer. Heb je zelf gevoetbald? “Vroeger wel.” Was je goed? “Niet goed, wel snel. Ik heb meer een lichaam voor atletiek. Usain Bolt, je weet wel. Maar nooit iets mee gedaan.” Spijt? “Nee man, ik ben gelukkig!” Daar is alles mee gezegd.

Renato / Technische verenfabriek AVEK