Muziek aan, oortjes in. En rustig...

17-12-2016

"Ga je op vakantie?" De leerling van het Nova College - met beide handen diep in zijn broekzakken - kijkt Ed, de vraagsteller, verrast aan. "Omdat je je handen al hebt ingepakt" zegt Ed en gaat verder met zijn werk. Een flauwe grap, maar het zegt alles over de bedrijfscultuur bij Voedselbank Haarlem. De vrijwilligers zijn totaal verschillend qua achtergrond, maar één ding hebben ze gemeen. Als het nodig is, kunnen ze hard werken. Dat hebben ze hun hele leven al gedaan.

Op maandag bijvoorbeeld, als de kratten voor dinsdag samengesteld worden. Dan knalt het. Met z'n allen vormen ze een lopende band en binnen no-time staan de lege kratten aan de andere kant. Keurig opgestapeld en gevuld met levensmiddelen, klaar om uitgedeeld te worden. Datzelfde mogen nu acht leerlingen van het Nova-college doen met de kerstpakketten. Een maatschappelijke stage, georganiseerd door Laura en Eileen van Young Society.

Assistent bedrijfsleider Mark begeleidt het gezelschap en legt uit wat de bedoeling is. Daarna gaan ze aan 't werk. Muziek aan, oortjes in. En rustig... Laura en Eileen doen hun best om de leerlingen op te peppen en bij de les te houden. De stapel kerstpakketten groeit, maar in een traag tempo. Wat een verschil. "Maar ach, ze zijn er wel. En ik vind het wel leuk, een beetje reuring" zegt bedrijfsleider Fulbert met een lach op zijn gezicht. Als de kerstpakketten klaar staan mogen de leerlingen helpen met de kerstversiering.

Maatschappelijke stage / Voedselbank Haarlem

Bestel het magazine Glas Werkt voor Voedselbank Haarlem voor 5 euro en 50% van de opbrengst min druk- en verzendkosten gaat naar Voedselbank Haarlem.Andere artikelen over Voedselbank Haarlem