Met slippende pootjes

08-11-2017

Hij is weggeweest en 12 jaar geleden door vader Abels teruggehaald. Jeroen Lammers van R&D, hij oogt en klinkt een beetje flegmatiek. Maar vergis je niet, hij weet alles van technische veren, heeft zijn zaakjes goed op orde én is flexibel ingesteld. Kwaliteiten die ze bij AVEK zeer waarderen.

De laatste kwaliteit - flexibiliteit - brengt Jeroen tijdens mijn eerste dagen bij AVEK ook privé in de praktijk. Er wordt bij hem thuis een gietvloer gelegd. Daarom bivakkeert hij met vrouw, kinderen en cavia's in een vakantiehuisje, op Droompark Spaarnwoude om precies te zijn.

Alles gaat mis - de wet van Murphy in de praktijk - maar Jeroen blijft volkomen rustig, ontvangt alles met een lach. Het verhaal, over hoe de cavia's achter in de auto met slippende pootjes uit hun - tijdens een met teveel enthousiasme ingestuurde bocht van het Rottepolderplein - van de bodem gescheiden kooi ontsnapten, deelt hij met plezier.

En gelukkig, alles is goed gekomen. Met de cavia's én met de gegoten vloer. En Jeroen? Die heeft tijdens het hele proces gewoon zijn werk gedaan.

Jeroen Lammers / Technische verenfabriek AVEK