Materiaalkennis, ervaring en creativiteit

29-11-2017

Hij kwam van school naar AVEK en werd in zijn proeftijd ontslagen, het klikte totaal niet tussen Peter en zijn chef. Toen die chef plotseling overleed heeft zijn collega Hennie een goed woordje voor Peter gedaan en mocht hij blijven. Inmiddels werkt hij 32 jaar bij AVEK. Onderweg heeft hij wel zijn groot rijbewijs en een chauffeursdiploma gehaald, voor als het bij AVEK mis mocht gaan.

Voor eigen rekening, maar nooit iets mee gedaan. Dat gaat wat Peter betreft ook niet meer gebeuren, hij heeft het bij AVEK prima naar z'n zin. Het werk is leuk. Iedere veer is anders. Het instellen van de machines vraagt om materiaalkennis, ervaring en creativiteit. “Soms vinden we een oplossing waarvan je denkt dat het eigenlijk niet kan.”

Peter vertelt met enthousiasme, zo doet hij ook zijn werk en nieuwe collega's helpt hij graag. “Veren maken is echt een specialistisch beroep. Er bestaat geen opleiding voor, je moet het in de praktijk leren en het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Logisch nadenken en gevoel voor het materiaal, dat heb je of je hebt 't niet.” Dat weet Peter na 32 jaar in de veren aardig in te schatten.

Peter, Technische verenfabriek AVEK
Andere artikelen over Technische verenfabriek AVEK