Low budget? Geen budget!

20-02-2017

Vijf jaar geleden gingen Jan Hinloopen en Steef Hammerstein samen op werkbezoek bij FC Twente. Ze deelden een eenpersoons hotelkamer, allebei een halve nacht in het bad geslapen. Het was de aanzet voor Telstar Thuis in de wijk. Tot kort voor de lancering heette het nog “samen ballen” dat bleek onder jongeren een andere betekenis te hebben...

Nu is Telstar Thuis in de Wijk een begrip in de IJmond, met financiële steun van vijftig sponsoren plus subsidies en donaties van Tata Steel, gemeente, provincie en niet te vergeten Woningbedrijf Velsen. Met de inzet van een groot aantal vrijwilligers zijn ze inmiddels verantwoordelijk voor vijf succesvolle projecten. En nog altijd zijn Jan en Steef betrokken, samen met Gertjan Huijbens vormen zij de harde kern van Telstar Thuis in de Wijk.

Ik spreek ze in het spelershome van Telstar. “We zijn low budget begonnen” zegt Jan. “Low budget? Geen Budget!” lacht Steef en de anekdote over de hotelovernachting volgt. Waargebeurd? Ik heb geen idee, maar een mooi verhaal is het wel. Zo volgen er nog een aantal inspirerende verhalen. Met name Jan vertelt, over Telstar Thuis in de Wijk, over hoe ze tot hier zijn gekomen en over de verdere plannen.

Liever een paar projecten goed dan van alles een beetje, dat is het motto. Op dit moment lopen er vijf projecten met Telstar en het stadion als gemene deler. Onlangs is daar met Telstar@Work een zesde project bijgekomen. Of de heren klaar zijn? Ik kreeg zeker niet de indruk. Sterker nog, Telstar wil de meest maatschappelijke profclub van Nederland zijn. Daar werken ze hard aan.

Telstar / Thuis in de Wijk
Andere artikelen over SC Telstar