Lekker tegen een zak aan trappen

27-09-2016

En, lees je zelf ook veel? "Ja! Zeker! Ik ben een echte boekenwurm, non-fictie en fantasy." Breed lachend schenkt hij heet water in m'n kopje, het theezakje delen we. Winston Brandon is vestigingscoördinator van de bibliotheken in Haarlem-Noord en Schalkwijk. Daarnaast is hij sinds januari 2016 relatiemanager in Schalkwijk.

Als vestigingscoördinator is hij verantwoordelijk voor alles behalve de personele bezetting. Toch wordt hij ook door medewerkers vaak als aanspreekpunt gebruikt. Dat kan ik me helemaal voorstellen, met Winston maak je makkelijk contact. Dat vindt hij ook het leuke van zijn baan als relatiemanager, lekker naar buiten toe. Contacten leggen met ondernemers en organisaties, kijken op welke vlakken ze kunnen samenwerken. In Schalkwijk is dat een thuiswedstrijd, daar is hij geboren en opgegroeid.

Tijdens zijn Hbo-studie Media en Entertainment Management heeft hij gewerkt als (jeugd)kickbokstrainer bij Jordan Sports en bij de facilitaire afdeling van de bibliotheek. In die periode werkte hij veel in de Doelenzaal. Na zijn studie - nu twee jaar geleden -  heeft hij gesolliciteerd naar de functie van vestigingscoördinator Haarlem-Noord en werd gelijk aangenomen, daar is Schalkwijk bij gekomen. Nu heeft hij drie functies en heeft daarvoor 24 uur per week. Daarnaast besteedt hij zijn tijd aan van alles.

Als ik hem zo hoor praten dan is de term multitasken voor hem bedacht. Hij heeft van alles gedaan en doet dat nog steeds. Hij heeft als rapper opgetreden door heel Nederland, een poging gedaan als stand-up comedian, als acteur aan een commercial meegewerkt, was medeorganisator van de Haarlem Comedy Club, organiseert evenementen en nu heeft hij zijn zinnen gezet op het maken van podcasts. Daarvoor heeft hij een eigen studio opgezet en deze week staan de eerste opnames gepland.

En natuurlijk de bibliotheek. Een mooie basis die wat hem betreft kan uitgroeien naar meer. Hoe? Ook daar heeft hij goede ideeën over. Die deelt hij tijdens de strategiesessies en hij praat er over met Dennis. Die kent hij al jaren, nog van school. En Kickboksen? Dat doet hij nog zo'n twee keer per week. Niet sparren, maar lekker tegen een zak aan trappen. Dat houdt hem met beide benen op de grond. Zijn favoriete schrijver? Robin Hobb. Zo spannend! Daar wilde hij in z'n schooltijd weleens voor spijbelen :-)

Winston Brandon / Bibliotheek Zuid-KennemerlandAndere artikelen over Bibliotheek Zuid-Kennemerland