Kunnen jullie hier iets mee?

10-05-2016

18+18=.... Daar wacht hij even, geeft mij de kans om het antwoord te geven. Studio Hamerhaai heeft gemiddeld zo'n drie stagiaires in dienst en Boudewijn neemt zijn taak als stagebegeleider uiterst serieus. Dat geldt voor alles wat hij doet en al gedaan heeft. Bedrijfsleider van vijf horecazaken, freelance geluidstechnicus, daarna regisseur en sinds 10 jaar bedenker en maker. Creatief hergebruik van materialen staat daarbij centraal.

In het recente verleden heeft hij kroonluchters gemaakt van augurkenpotten en op dit moment ligt wat het maken betreft de focus op Rijkswachters. Beiden een commercieel succes. Tijdens het maken denkt hij verder. Zijn er producten die we kunnen hergebruiken, een tweede leven kunnen geven? Daar kijkt hij naar, altijd op basis van zijn zakelijke instinct. Want dat is het mooie, creatief en commercieel gaan bij Studio Hamerhaai hand in hand.

Regelmatig krijgen ze producten aangeboden, "Kunnen jullie hier iets mee?" En steeds vaker worden ze gevraagd mee te denken over hergebruik. Een interessante ontwikkeling. Maar de focus ligt op maken en kan wat we doen beter. Dat zie je ook terug in de werkplaats. Het nieuwe afzuigsysteem is daar een mooi voorbeeld van. Straks op afstand te bedienen en het zaagsel wordt op een ingenieuze manier verzameld, uit de lucht 'gewerveld' en keurig opgevangen.

Ook over het productieproces van de Rijkswachters is zorgvuldig nagedacht. Bij ieder onderdeel wordt er gekeken naar de meest efficiënte manier van werken. De benen, voeten, rompen, hoofden en armen worden in serie gemaakt en daarna samengevoegd tot Rijkswachters. Dat levert mooie 'plaatjes' op. Saai werk? Nee, zeker niet. Hout is een levend materiaal en vraagt bij iedere (be)handeling om extra aandacht.

Rijkswachters / Studio Hamerhaai
Andere artikelen over Studio Hamerhaai