Kijk, kijk, kijk, kijk!

21-11-2017

“Kan het straks Jan, over een uurtje? Dan maak ik eerst de mail voor Bulgarije even klaar.” Evert is van de inkoop, bij AVEK een nogal ruim begrip. Zonder kennis van metaal en veren is hij zes jaar geleden bij AVEK naar binnen gestapt. In die tijd is er veel veranderd. Eerst stuurde hij de thuiswerkers aan, mensen in Haarlem en omgeving. Dat werk gaat nu naar Bulgarije, daar heeft AVEK een fabriek.

Aan Evert de taak om ervoor te zorgen dat ze in Bulgarije weten wat ze moeten leveren en over het juiste materiaal beschikken om dat te kunnen doen. Voor hem is AVEK Bulgarije een belangrijke leverancier, één van de ± vijf bedrijven waar AVEK al jaren mee samenwerkt. Ook die stuurt Evert aan.

Het werk gaat hem makkelijk af. Inkopen bij AVEK is vooral een kwestie van informeren en organiseren, onderhandelen over prijzen is allang gedaan. Daarnaast zit Evert in de feestcommissie, dat is min of meer vanzelf gegaan. Niet zo gek, die functie is hem op het lijf geschreven, hij doet 't met een lach. Zijn carrière? Die is ongepland. Gran Dorado, Dexia en nu AVEK. Het werk bevalt hem prima, maar sporten en genieten van het leven staat wat Evert betreft voorop.

“Kijk, kijk, kijk, kijk!” Dat zou volgens zijn directe collega's Melanie en René de titel van dit verhaal moeten zijn. Waarom? Evert heeft oog voor wat er buiten gebeurt.

Evert, technische verenfabriek AVEK
Andere artikelen over Technische verenfabriek AVEK