Kijk Jan, zo doe je dat

16-04-2015

Kordaat is het eerste woord dat in me op komt. Vandaag ben ik op pad geweest met Thea, kwaliteitscontroleur bij Schoonmaakbedrijf Ruud Zander. Om 06.45 uur pikte ze me op in de Waarderpolder en ruim zes uur later waren we weer terug. Dagelijks rijdt ze van schoonmaakproject naar schoonmaakproject, met name in de ochtenduren. Onderweg staat de telefoon niet stil. Problemen oplossen, bijsturen, ingrijpen, kansen signaleren. Met zo'n 200 schoonmakers aan 't werk is er genoeg te doen.

Zo'n vier jaar geleden is ze gevraagd door Ella en dat heeft ze goed gezien. Met Thea heeft ze een berg aan ervaring in de schoonmaakbranche binnengehaald. Deze sympathieke tante weet waar ze over praat en handelt daar naar. Mooi om te zien hoe ze brandjes blust, schoonmakers op lopende- en nieuwe projecten instrueert en bijna terloops ook nog even toiletpotten controleert, "kijk Jan, zo doe je dat."

's Middags op kantoor is het tijd voor de administratie. E-mails beantwoorden, de planning voor de volgende dag doornemen, klanten bellen, enz. Rond half vijf stapt ze weer in haar auto naar huis, "lange dagen, maar ik heb er plezier in."

Thea / Schoonmaakbedrijf Ruud ZanderAndere artikelen over Schoonmaakbedrijf Ruud Zander