Kijk, daar komt een stranddude

25-09-2017

De dag begint met mist, maar rond elf uur breekt het open en schijnt de zon in Bloemendaal aan Zee. Het wordt een drukke dag bij San Blas. Ik begin als runner, maar na een paar uur zoek ik een plekje als vlieg aan de muur. Vanuit mijn nieuwe positie kan ik alles volgen. Kijk, daar komt een stranddude. Blote voeten, stoere baard en knielange short. Er zit iets in zijn flesje bier...

Merel en Roos nemen even pauze en luisteren aandachtig naar zijn verhaal. Ik zie hem 'verliezen.' Hun blikken, daar kan zijn klacht niet tegenop. Hij laat zich inpakken, door hun vrouwelijke charme en een “echt, deze is lekker!” nieuw flesje bier. Merel en Roos kijken hem na. Twee tellen, dan gaan ze weer door. Bestellingen opnemen, het terras zit stampvol.

Frank en Dante / Strandpaviljoen San Blas

De DJ draait, Martine zwiert door de drukte, Frank en Dante knallen achter de bar en de runners runnen. Mooi om te zien! Ook in de keuken is het een goed georganiseerd gekkenhuis, Tim, chef-kok Peter, Willem, Arman en Max zijn zichtbaar in hun element. Hier wordt gewerkt! “Iedereen die hier niet hoort moet weg!” roept Tim plagerig als hij mij ziet staan. Het “jij niet hoor Jan” klinkt gemeend, maar in deze drukte voel ik me inderdaad teveel.

Keuken strandpaviljoen San Blas

Terug achter de bar spring ik geschrokken opzij voor het “aan de kant!” van bedrijfsleider Jasper, in vliegende vaart passerend met een grote bestelling in z'n hand. Ik weet genoeg. Strandpaviljoen San Blas is een geoliede machine en op een dag als vandaag loop ik alleen maar in de weg. Ik ga naar huis. Maar dinsdag ben ik er weer, dan werken chef-kok Peter en sous-chef Arjen aan de gerechten voor de nieuwe kaart...
Andere artikelen over Strandpaviljoen San Blas