Jeroen en Gerben

27-02-2017

“Zullen we vrijdagmiddag om een uur of twee afspreken?” Dat werd iets later, mijn schuld. Iets voor drie uur liep ik het Telstarstadion binnen en in het spelershome trof ik Jeroen, inmiddels druk aan het werk met borden en bestek. “Sorry Jeroen, ik ben te laat.” Op mijn voorstel om onze afspraak naar maandag te verplaatsen reageerde hij met een teleurgestelde blik. Het “nee hoor, ze zijn er helemaal klaar voor” van Alexandra gaf de doorslag.

Twee tellen later zat ik met Jeroen en Gerben aan tafel. Jeroen werkt inmiddels vijfentwintig jaar bij Telstar en Gerben zeven. De heren pakken het interview uiterst serieus aan, beantwoorden mijn vragen op officiële toon en uiterst correct. Eerst maar proberen ze een beetje 'los' te krijgen. Bij Gerben gaat dat makkelijk. Na mijn vraag over zijn hoogtepunt bij Telstar praat hij honderduit over de aanleg van het kunstgrasveld en het eerst verwijderen van het oude grasveld. Wat een klus!

Mister Telstar blijft gereserveerd en in de plooi. Ik blijf het proberen maar eigenlijk is het wel grappig. Deze maand ben ik Jeroen overal in het stadion tegengekomen. Druk aan het werk en zijn oren gespitst. Volgens algemeen directeur Pieter de Waard is er niemand die zoveel weet over Telstar en de mensen die daar werken. Die kennis gebruikt hij slim, maar uiterst correct. Informatie 'lekken' naar een verhalenverteller hoort daar duidelijk niet bij.

“Zullen we buiten nog even een foto maken?” Gerben reageert enthousiast, “kom Jeroen, samen op de middenstip.” Jeroen laat zich verleiden, maar blijft in zijn rol. Het “even lachen mannen” heeft op hem weinig effect.

Jeroen en Gerben / Telstar
Andere artikelen over SC Telstar