Ik kan het nog steeds. Hoewel...

21-12-2016

"De volgende links. Ja daar, voorbij die bushalte." Ed en Gert-Jan geven me om beurten aanwijzingen bij het volgen van de juiste route. Het is dinsdag uitleverdag en we crossen met z'n drieën door Haarlem en Heemstede. Ik zit achter het stuur. Leuk hoor, vrachtwagen rijden! Bijna veertig jaar geleden geleerd in Militaire Dienst en ik kan het nog steeds. Hoewel...

Ed en Gert-Jan / Voedselbank Haarlem

Vooruit gaat prima, achteruit is een ander verhaal. Gelukkig voelt Ed die onwennigheid feilloos aan. Bij iedere achteruitmanoeuvre stelt hij zich met zwaaiende armen achter de vrachtwagen op. Dat gaat lekker zo. Voor Gert-Jan de tijd om een sigaretje te roken. "En, hoe bevalt 't je bij de Voedselbank?" vraagt hij ergens onderweg. Die vraag heb ik mezelf een dag eerder ook gesteld.

Mijn antwoord? Het bevalt prima. Mijn collega's zijn uit bijzonder hout gesneden en door het sjouwen met boxen en kratten ben ik inmiddels twee kilo lichter, een prettige bijkomstigheid met kerst en nieuwjaar voor de deur. Deze maand geen spannende verhalen of extreme gebeurtenissen, gewoon hard werken om mensen die het moeilijk hebben een beetje te helpen. Dat voelt goed, ik kan het iedereen aanraden.Andere artikelen over Voedselbank Haarlem