Hahaha, ouwe ganja farmer

10-06-2015

Een mooie nieuwe woonwijk in Zaandam. Het ziet er keurig uit, ik kan niet anders zeggen. Toch, daar op twee hoog achter die gordijnen, gaat Christiaan - deurwaarder bij AGIN Boeder - een wietplantage constateren. In opdracht van de woningcorporatie en ik mag mee.

Eerst trekt de klusjesman het slot uit de voordeur en dan kunnen we naar binnen. De warmte slaat ons tegemoet. Wat een bende! De wietplanten zijn verdwenen, de lampen ook. De vloer staat vol met 300 potten en het appartement is totaal vernield. Haken met kettingen in het plafond voor de lampen, een ventilatiebuis slingert - door gaten in deuren en muren - als een ontplofte kermisattractie van kamer naar kamer. In wat ooit een slaapkamer was staat nu een opvouwbaar reservoir gevuld met zo'n 50 liter ranzig water. Wat een stank!

Christiaan fotografeert en noteert, neemt de schade op en verwerkt die informatie straks (als we terug zijn op kantoor) in een proces-verbaal van constatering, een verklaring waarin zijn neutrale waarneming is vastgelegd. Rechtsgeldig bewijsmateriaal voor de woningcorporatie als zij de herstelkosten gaan verhalen op de huurder.

Een proces-verbaal van constatering. Dagelijks werk voor een deurwaarder en voor mij een ervaring rijker. "Hahaha, ouwe ganja farmer" lachte mijn zoon toen ik 'm deze foto liet zien.

AGIN Boeder Gerechtsdeurwaarders / Constatering wietplantageAndere artikelen over AGIN Boeder Gerechtsdeurwaarders