Gelukkig, er is niets stuk!

24-12-2016
Een 'rondje' langs vier scholen, de levensmiddelen ophalen die leerlingen hebben ingezameld voor Voedselbank Haarlem. Eerste halte is de Paulus Mavo. Klas voor klas komen de leerlingen met vrolijk beplakte verhuisdozen richting vrachtwagen, alles bij elkaar een hartelijke lading. Het Schoter is de volgende stop, ook daar hebben de leerlingen ingezameld.

Na een kopje koffie in de lerarenkamer gaan we richting kratten. Die staan keurig gerangschikt op tafels in de gang. Fulbert gaat op de foto met rector Arjan van Waveren en daarna sjouwen we de kratten met de hulp van drie conciërges richting vrachtwagen. Die staat inmiddels afgestreken vol met levensmiddelen. Terug naar Oostvest 54 en uitladen die boel. Na de lunch vertrekken we richting College Hageveld.

Vroeger zocht ik daar naar tamme kastanjes en nu halen we kratten vol levensmiddelen op. De oprijlaan en het statige gebouw, het voelt een beetje elitair. Ook binnen voelt de sfeer anders dan vanochtend. En pech, de kratten staan op een flinke afstand van de vrachtwagen. Fulbert en ik staan er een beetje vertwijfeld bij. "Dat wordt flink sjouwen..." Maar gelukkig, na een minuut of tien komt het voltallige lerarencorps helpen.

Ze grappen op niveau en zijn trots als het klusje is geklaard. En terecht, niks mis met een beetje sjouwen :-). Terug naar de Oostvest. Uitladen en met Gert-Jan naar het Kennemer Lyceum. Last but not least. Ook daar staan de kratten met levensmiddelen hoog opgestapeld, op het podium in de aula. De weg naar de vrachtwagen is er een met veel hindernissen. De drempel bij de buitendeur is er net één teveel.

Na een dag sjouwen crash ik met een steekwagen vol kratten op het stoepje voor de deur. Kak! Maar wel een mooi plaatje. Met de hulp van Leila en haar vriendinnen zijn de kratten weer snel gevuld. En gelukkig, er is niets stuk! Zelfs de met jam en rode kool  gevulde glazen potten zijn heel gebleven.

Kennemer Lyceum / Voedselbank Haarlem
Andere artikelen over Voedselbank Haarlem