Geen uren maar uurtjes

22-04-2015

Tweehonderd schoonmakers in vaste dienst die op hun beurt werken voor een nog groter aantal klanten. Daar wordt wekelijks of dagelijks schoongemaakt en vaak ook periodiek. En allemaal gebruiken ze schoonmaakartikelen die ingekocht en doorberekend moeten worden. Dat allemaal in goed banen leiden is een geweldige klus.

Daarnaast moeten de werkzaamheden dagelijks gepland worden en in geval van ziekte moet diezelfde planning direct aangepast worden. Ga er maar aan staan. Het kantoor van Schoonmaakbedrijf Ruud Zander aan de Izaäk Enschedéweg 30 in Haarlem is het zenuwcentrum.

Inge heeft me een kijkje in de administratieve keuken gegeven en typeerde Schoonmaakbedrijf Ruud Zander als een uurtjesfabriek. Grappig, geen uren maar uurtjes. Het "tjes" achter uur heeft alles te maken met het in verhouding met andere branches lagere uurtarief.

Met tweehonderd man aan 't werk op zoveel verschillende locaties is het een hele klus om ieder gewerkt uurtje op de juiste administratieve plek te krijgen. Bij Ruud Zander maken ze hiervoor dankbaar gebruik van een speciaal voor de schoonmaakbranche ontwikkeld softwarepakket. Urenadministratie, facturatie en personeelsadministratie, alles in één pakket met Inge aan het roer. De planning niet, daarvoor hebben ze een eigen systeem.

Inge / Schoonmaakbedrijf Ruud ZanderAndere artikelen over Schoonmaakbedrijf Ruud Zander